Горесзвісне судно ніяк не можуть "здолати": В Одесі буксири почали піднімати затоплений танкер Delfi (фото, відео)

Фахівці компанії "Краншип" розпочали 26 серпня пробну операцію викренювання аварійного судна "Дельфі", щоб поставити його на рівний кіль. Про це повідомили у прес-службі Одеської міськради, передають Патріоти України.

Зазначається, що протягом останніх тижнів спеціалісти герметизували танкер, відкачували воду та пісок з трюма танкера. "До аварійного танкера підійшли чотири потужні буксири, і фахівці розпочали технічний прогін: перевіряють кріплення буксирів, міцність корпусу танкера, на який приварені опорні тумби, надійність іншого обладнання, яке буде використано при викренюванні судна", – зазначили в мерії.

Представники ДСНС, Нацгвардії та охоронці танкера зранку очепили пляжну територію, де розпочалась пробна операція постановки судна на рівний кіль, сюди не допускають одеситів і прибулих відпочивальників.

Вранці на борт судна завели міцні канати і станом на 10 год. 30 хв. екіпажам чотирьох буксирів і потужного плавкрана вдалося трохи підняти з води ніс, рубку і частину палуби аварійного судна.

Як повідомлялося, ДП АМПУ 10 серпня підписало договір з компаніями ТОВ «Краншип» і ТОВ «Бруклін-Київ» про підняття танкера Delfi. 22 листопада 2019 року, танкер Delfi спочатку перебував в акваторії порту «Південний». Через сильний шторм його зірвало з якоря і віднесло у бік Одеси.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...