Городники-любителі б'ють на сполох: Кабачки- "вбивці" викликали десятки отруєнь і навіть смерть

Симптоми такого отруєння проявляються зовсім по-різному: шлункові спазми, блювота, діарея, сильне тремтіння, лихоманка, а іноді і галюцинації.

У Британії після початку карантину і пандемії люди дуже швидко розкупили насіння різних овочів, щоб вирощувати їх вдома, поки криза не закінчиться. Але, як виявилося, таке безневинне заняття може призвести не до поліпшення здоров'я, а навпаки. Про це пише Daily Mail, передають Патріоти України.

Десятки, а то й сотні людей отруїлися кабачками, які виростили на своєму городі. Виявилося, що кабачки мають у своєму складі небезпечні токсини, які можуть нашкодити здоров'ю. Симптоми такого отруєння проявляються зовсім по-різному: шлункові спазми, блювота, діарея, сильне тремтіння, лихоманка, а іноді і галюцинації.

64-річний директор компанії з управління музикою Майк Ендрюс з Ветванга в Східному Йоркширі розповів, як йому стало погано протягом декількох годин після того, як він з'їв всього трохи домашніх кабачків. "Я був дуже хворий, мене трясло, я спітнів і бачив божевільні галюциногенні сни. Мене просто відключило. Це найгірша хвороба, яка у мене коли-небудь була, і я втратив 10 фунтів (4,5 кг - ред.) всього за чотири дні", - розповів він.

Ще один чоловік написав у форумі: "Я не спав всю ніч. Я не пригадую, щоб коли-небудь відчував себе так жахливо від їжі - шлункові спазми були дуже сильними".

У дуже рідкісних випадках таке отруєння може привести до летального результату. Так, в 2014 році пенсіонер з Хільдесхайма в Німеччині помер після того, як з'їв тушковане м'ясо з кабачками, які йому подарував сусід зі своєї ділянки.

Але справа не тільки в кабачках. Такі ж отруєння були від огірків і гарбуза. Справа в тому, що всі вони походять з сімейства рослин, які природним чином містять високий рівень хімічних речовин, а саме кукурбітацинів, які захищають їх від комах і хвороб, але токсичні для людини - навіть у вареному або смаженому вигляді.

У липні один із провідних постачальників насіння рослин в Великобританії - компанія Mr Fothergill's з Саффолка - опублікувала інформацію щодо продукту після того, як з'ясувалося, що компанія випадково випустила партію насіння кабачків з дуже високим рівнем кукурбітацина.

Крім цього, експерти кажуть, що тепловий стрес - наприклад, спекотні і посушливі умови в більшій частині Британії в квітні і травні - могли привести до підвищення рівня токсинів в овочах. Тому людей попереджають, що якщо ви відчуваєте хоча б трохи гіркоти в овочі - краще його не їсти.

Одеський суд повернув державі найбільше штучне озеро

вівторок, 30 квітень 2024, 21:41

Господарський суд Одеської області зобов’язав повернути у власність державі найбільше штучне озеро України. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура, передають Патріоти України. Йдеться про озеро Сасик (Кундук) площею 20 тис. га. Воно розташоване ...

Дружина Луніна зізналася, що переживає українець на вулицях в Іспанії

вівторок, 30 квітень 2024, 21:32

Анастасія, дружина голкіпера Реала Андрія Луніна, розповіла про ставлення іспанців до футболіста, передають Патріоти України. За словами дівчини, українця стали більше впізнавати після того, як Лунін відмінно зіграв проти Манчестер Сіті в Лізі чемпіоні...