"Господи, допоможи на всім!": Головлікар з Рівненщини зізнався, що такої навали пневмоній не бачив за всі 24 роки роботи

За словами медика, в реанімації зараз шість важких хворих. В інфекційному відділенні лікарні - 23 хворих, висока температура у чотирьох, всім їм потрібен додатковий кисень.

У центральній районній лікарні в Сарнах Рівненської області змушені додатково залучати медперсонал: у регіоні локальний спалах коронавірусної хвороби. Про це на своїй сторінці у Facebook написав головлікар лікарні Василь Іванюк, передають Патріоти України.

За словами медика, в реанімації зараз шість важких хворих (один вкрай важкий, він на неінвазивному апараті ШВЛ). В інфекційному відділенні лікарні - 23 хворих, висока температура у чотирьох, всім їм потрібен додатковий кисень, "стан здоров'я тяжкий, у решти пацієнтів - середньої тяжкості". Двоє пацієнтів були виписані, натомість троє переведені з обсерваційного відділення. На обсервації в терапевтичному корпусі - 43 пацієнти, всі з пневмонією, у 15 з них висока температура, у травматології - ще сім хворих (у тому числі вагітна жінка з важкою пневмонією).

"Друзі, скажу так, за всю свою трудову діяльність, а вона налічує 24 роки, такої навали пневмоній я ще не бачив, і, думаю, мої колеги теж", - підсумував він.

За словами лікаря, надійшло ще 10 хворих з пневмоніями, вже є п'ять ПЛР-підтверджень про коронавірус. Він уточнює, що всі хворі - або із смт Клесів, або з навколишніх сіл: "На жаль, всі з одного осередку".

"Ми змушені додатково залучати медичний персонал для надання допомоги хворим. За тиждень вся медична спільнота має святкувати своє професійне свято, але яке може бути святкування, коли таке напруження, завантаження і така ситуація. Коли більша частина лікарні вже сьогодні на "передку". Я думаю, що все рівно людям зробимо приємні "сюрпризи", бо для чого тоді ми це все робимо. Наші медичні працівники гідні найвищої похвали і шанувань. Сили і терпіння Вам, мої дорогі колеги. Усім дякую за підтримку і розуміння. Господи!!! Допоможи нам усім у цій нелегкій боротьбі", - додав він.

Подарунок був не випадковим? Справу про загибель помічника Залужного передано до суду

четвер, 18 квітень 2024, 18:30

Справу про загибель Геннадія Частякова, помічника колишнього головнокомандувача ЗСУ, передали до суду. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань, передають Патріоти України. Перед судом постане офіцер з апарату помічників головнокоманд...

"Що не день, то пригоди": На концерті Анастасії Приходько знову сталася біда

четвер, 18 квітень 2024, 17:58

Співачка Анастасія Приходько повідомила, що під час її концерту знову стався неприємний інцидент. Це вже не перша сумна новина, якою артистка ділилася під час гастролей "Холодно", передають Патріоти України. Лише кілька днів тому виконавиця розповідала...