
Щороку новорічне меню хочеться зробити по-особливому смачним та оригінальним. І якщо ви вже визначилися із закусками і канапе, радимо звернути вашу увагу на прості в приготуванні салати з кукурудзою. theLime підібрав для вас три рецепти на швидку руку, передають Патріоти України.
Салат "Марічка"
Інгредієнти: печериці мариновані або свіжі (300 г), куряче філе (500 г), кукурудза консервована (140 г), цибуля ріпчаста (100 г), сир твердий (150 г), масло вершкове, масло рослинне, майонез, сіль.
Куряче філе промити, очистити від плівок, порізати кубиками. Розігріти сковороду і підсмажити його на рослинній олії. Якщо хочете зробити більш дієтичний рецепт - філе можна відварити. Лук очистити від лушпиння та дрібно порізати.
Якщо ви вибрали варіант зі свіжими печерицями, необхідно спочатку відварити їх у підсоленій воді - 5 хвилин після закипання. Потім злити воду, розігріти сковороду, обсмажити цибулю, додати гриби, посолити, в кінці додати вершкове масло.
Сир порізати на акуратні квадратики. Взяти салатник, покласти в нього всі інгредієнти, якщо потрібно - посолити, заправити майонезом.
Салат з кукурудзою, квасолею і горіхами
Інгредієнти: мариновані огірки (3-4 шт.), червоний болгарський перець (1 шт.), петрушка (¼ пучка), часник (1-3 зубчики), волоські горіхи, консервована червона квасоля (200 г), кукурудза (250 г ), сіль, рослинна олія (1-2 ст. л.).
Всі свіжі овочі ретельно промити під проточною водою, видалити зайву вологу за допомогою паперових рушників.
Часник, петрушку і горіхи подрібнити. Червоний перець очистити від насіння, нарізати кубиками. З консервованої кукурудзи злити воду. Мариновані огірки також нарізати кубиками.
Всі інгредієнти покласти в салатник, посолити, перемішати, додати рослинну олію.
Фото: pixabay.com
Салат з кукурудзою і печінкою тріски
Інгредієнти: яйця (3 шт.), цибуля (1 шт.), печінка тріски (115 г), твердий сир (100 г), кукурудза (100 г), зелена цибуля (¼ пучка), сіль, мелений чорний перець, майонез або натуральний йогурт.
Яйця зварити вкруту - тобто почекати після закипання 10 хвилин. Остудити, очистити від шкаралупи, нарізати дрібними кубиками.
Цибулю почистити і також дрібно нарізати, з консервованої кукурудзи злити воду.
Сир натерти на дрібній терці, а печінку тріски розім'яти виделкою.
У салатнику змішати яйця, цибулю, сир, печінку тріски і кукурудзу, посолити і поперчити, заправити.

26 жовтня загинув Богдан Змий — український інженер, засновник та керівник компанії ТОВ РОВЕР ТЕК, один з авторів роботизованої машини для розмінування Змій. Про це повідомила Шептицька міська рада у понеділок, 27 жовтня, передають Патріоти України. За...
Українка Ірина, яка вже кілька років живе в Іспанії, поділилася досвідом користування місцевою системою охорони здоров’я та пояснила, на що можуть розраховувати українці, що отримали тимчасовий захист у цій країні. Про це жінка розповіла у TikTok, пере...