Господиням на замітку: Три легкі м'ясні страви на Новий рік, які замінять котлети та голубці

Перед Новим роком кожна господиня намагається ретельно продумати, чим урізноманітнити святковий стіл - від оригінальних закусок до улюблених десертів, передають Патріоти України.

Нагадаємо, що символом 2021 року стане білий Бик. Тому в Новий рік доведеться відмовитися від страв, основним або додатковим інгредієнтом в яких є яловичина або телятина: відбивних, стейків, зраз, біфштексів, печені, котлет з цих видів м'яса, а також від паштетів з телячої або яловичої печінки. Які ж страви можна включити в меню на Новий рік?

Рулетики з курячого філе

Інгредієнти: куряче філе (400 г), свіжі гриби (200 г), цибуля (2 шт.), сметана (100 г), рослинна олія (70 г), борошно (2-3 ст. л.), сіль, перець за смаком. Якщо ви не хочете смажити гриби, замість них в середину філе можна загорнути бекон або балик.

Приготування:

Крок 1: Куряче філе помити, видалити зайву вологу, розрізати, відбити.

Крок 2: На розігрітій сковороді обсмажити з маслом цибулю, потім додати гриби, посолити. Перебити цибулю з грибами блендером.

Порада: Якщо ви хочете швидше посмажити гриби, спочатку позбудьтеся від зайвої вологи в них. Для цього киньте гриби в каструлю з підсоленою водою, закип'ятіть їх і проваріть близько 5 хвилин.

Крок 3: На кожен шматочок філе викласти фарш, скрутити рулетиком і обв'язати ниткою (або скріпити зубочисткою).

Крок 4: Рулетики обсмажити на сковороді з кожного боку до золотистої скоринки.

Крок 5: Приготувати соус: обсмажити на олії борошно до золотистого кольору, додати сметану і 2-3 ст. л. перебитих грибів.

Крок 6: Зняти з рулетиків нитки, покласти їх у сотейник і залити соусом. Протушкувати 10-15 хвилин.

Свинина в сметанно-цибулевому соусі

Інгредієнти: свиняча шия (800 г), цибуля (1 шт.), часник (3 зубчики), чебрець (3 шт.), вода (150 мл), борошно (1 ст. л.), рослинна олія (2 ст. л.), сметана (75 г), сіль, перець за смаком.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Крок 1: Цибулю нарізати півкільцями, часник дрібно порубати.

Крок 2: М'ясо промити, нарізати кубиками зі стороною 2,5 см.

Крок 3: На добре розігрітій сковороді з маслом обсмажити свинину до рум'яної скоринки. Пересипати в інший посуд, в якому потім це буде тушкуватися.

Крок 4: На цій же сковорідці обсмажити цибулю на середньому вогні (2-3 хвилини).

Крок 5: Додати цибулю до свинини, потім - часник, чебрець і сіль. Все ретельно перемішати, додати воду, довести до кипіння.

Крок 6: Зменшити температуру і тушкувати приблизно 40-50 хвилин до готовності м'яса.

Крок 7: Наприкінці додати сметану і борошно, протушкувати ще близько 5 хвилин.

Індичка з помідорами, шпинатом і сиром

Інгредієнти: філе індички (700 г), помідори (200 г), сир твердий (50 г), шпинат (50 г), олія оливкова (2 ст. л.), соєвий соус (2 ст. л.), паприка мелена (0,5 ч. л.), часник сушений (0,5 ч. л.), трави прованські сушені (1 ст. л.), сіль, перець.

Фото: pinterest.com

Приготування

Крок 1: Філе індички промити, обсушити, зробити глибокі паралельні надрізи поперек філе на відстані 2 см один від одного.

Крок 2: Змішати в будь-якому посуді соєвий соус із паприкою, прованськими травами, сушеним часником, сіллю і меленим перцем.

Крок 3: Змастити філе маринадом зі спецій, залишити маринуватися.

Крок 4: Помідори і шпинат промити під проточною водою, висушити на паперових рушниках. Помідори нарізати кружечками, твердий сир - тонкими смужками.

Крок 5: У кожен розріз викласти шпинат, шматочок сиру і помідора.

Фото: pinterest.com

Крок 6: Розігріти духовку до 200°С.

Крок 7: Змастити форму маслом, помістити туди індичку, зверху накрити фольгою або кришкою. Поставити в розігріту духовку на 30 хвилин.

Крок 8: Зняти фольгу і відправити допікати ще приблизно на 15 хвилин. За 5 хвилин до готовності зверху посипати натертим сиром.

"Ми даємо людям вибір": Стало відомо, які професії мають найбільший попит у рекрутингових центрах Міноборони

понеділок, 13 травень 2024, 6:39

Наразі в Україні відкрито 20 центрів рекрутингу, найбільш популярні посади водіїв, механіків, операторів дронів. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров. До того ж МОУ визначило перелік посад у війську, які люди можуть обрати самостійно. «Водії,...

Яке покарання загрожує у разі втрати військового квитка - пояснення

понеділок, 13 травень 2024, 6:30

В Україні через втрату військового квитка передбачені штрафи розміром від 510 до 1700 гривень. Для відновлення документа особа повинна звернутися до відповідних військових органів, що має бути зроблено протягом 6 місяців з моменту втрати. Про це пише O...