Готові "наплювати" на карантин: Скільки українців збирається до церкви на Великдень, - соцопитування

Незважаючи на введений в Україні у зв'язку з поширенням коронавірусу карантин, в цьому році на Великдень до церкви мають намір піти 7% українців. Про це йдеться в опитуванні групи "Рейтинг", проведеному 10-12 квітня, передають Патріоти України.

85% опитаних повідомили, що не планують йти на Великдень до церкви (на початку березня про це заявляв лише 21% опитаних).

Найбільше бажаючих взяти особисту участь у Великодніх літургіях - серед жителів західних областей України, жителів сіл, а також віруючих УПЦ (МП) та УГКЦ.

Що стосується поминальних днів, то 55% опитаних не мають наміру йти на кладовище, 8% - хочуть піти саме в цей день, а 32% заявили, що підуть на кладовище в інші дні, коли там не буде людей.

Відповідальність за введення додаткових карантинних заходів на час Великодніх свят дві третини опитаних покладають на органи влади (38% - на місцеву владу, 34% - на центральну владу). І тільки 11% вважають, що обмеженнями повинні займатися представники церков.

В ході дослідження були опитані жителі всіх областей України (крім окупованих територій). Всього було опитано 2 тис. респондентів. Карантин для протидії коронавірусу був введений на всій території України з 11 березня. Пізніше Кабмін продовжив термін дії карантину до 24 квітня.

Помер відомий український скульптор

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:30

Соцмережі вибухнули скорботними дописами, в яких українці згадують яким був майстер. Зокрема, трагічну звістку підтвердили у Facebook міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, Черкаська міська рада, а також донька митця Олеся Теліженко. Микола Теліжен...

Передвиборча програма звучить дуже спокусливо: У Байдена та Трампа з'явився несподіваний конкурент

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:05

За законами США, президентом країни може стати американець, якому вже виповнилося 35 років. Але ж висловлювати бажання стати президентом законом не забороняється. Про свої наміри очолити Сполучені Штати заявив Броуді Кеньйон зі штату Джорджія, якому не...