Готуйте теплий одяг! В Україну йдуть 20-градусні морози та хуртовини, синоптик назвав точну дату

До кінця січня в Україні очікуються морози, періодично падатиме сніг, місцями очікуються хуртовини та снігові замети. Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, передає meteoprog, зазначають Патріоти України.

За його даними, в останній декаді січня температура повітря виявиться на 1-3 градуси нижчою від середніх багаторічних показників. "Очікуються помірні, подекуди навіть міцні морози та періодичне випадання снігу, в окремі дні з хуртовиною та сніговими заметами", - розказав він.

Також, за словами синоптика, у більшості областей країни на дорогах і тротуарах збережеться ожеледиця та сніговий накат. Так, за його прогнозом, у середу, 26 січня, у більшості областей пройде невеликий сніг. Температура повітря вночі очікується в межах -10...-5 °С, у Карпатах та східних областях -16...-11 °С.

У четвер, 27 січня, у західних областях очікується сніг, вдень із переходом у мокрий сніг, слабке налипання мокрого снігу. Невеликий сніг також пройде на крайньому сході країни. "У центральних, північних та східних областях вночі -15...-10 °С, на Сумщині до -20 °С; у західних областях -7...-2 °С. Вдень у західних областях температура коливатиметься близько 0 °С, на решті території -7...-2 °С", - розповів синоптик.

За даними Ігоря Кібальчича, у п'ятницю, 28 січня, атмосферний фронт, пов'язаний із циклоном над країнами Балтії, принесе в західні та північні регіони нову порцію снігу та мокрого снігу. У нічний час на Лівобережжі України очікується морозно: -16...-11 °С, у Харківській та Луганській областях до -21 °С. У західних та південно-західних областях помітно тепліше: -7…-2 °С. Вдень очікується відлига на заході та півдні країни: -1…+4 °С. У східних областях затримається холодна повітряна маса з температурами -8...-3 °С.

На вихідних у більшості областей України очікується випадання снігу та мокрого снігу. Температура повітря в нічний час коливатиметься в межах -8...-3 °С, в денний -3...+2 °С.

Нагадаємо, тиждень в Україні почнеться з похолодання. Місцями вночі температура опуститься до -15°, а вдень практично по всій країні буде від -3° до -8°. У більшості східних, центральних і південних областей очікується сніг.

Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...