
Українські сировари восени традиційно очікують пожвавлення продажів, проте 2025 року вони планують підвищити ціни, орієнтовно, на 5%. Про це повідомило галузеве аналітичне агентство "Інфагро", передають Патріоти України.
Очікування підвищення ціни призвело до росту продажів найдешевшого сегмента – сирного продукту. Цього року сезонні надії може зіпсувати цінова ситуація: на фоні здешевлення сиру в ЄС (мінус 8% у серпні), вітчизняні виробники, навпаки, планують підвищити ціни — орієнтовно на 5%. Подорожчання українського сиру вже дає свої наслідки: імпорт зростає, а полиці магазинів усе частіше займає сирний продукт — дешевша альтернатива, яка стрімко набирає популярності серед споживачів", - розповіли аналітики.
Зазначається, що завдяки нижчій вартості саме сирний продукт зараз демонструє найдинамічніше зростання реалізації. Для багатьох покупців саме ця продукція стає єдиним доступним варіантом на фоні постійного подорожчання "справжнього" сиру.
"У таких умовах сировари змушені ділити ринок не тільки з імпортом, а й з конкурентами в межах країни, які роблять ставку на більш доступний формат. Очікується, що тренд на зростання споживання сирного продукту збережеться й надалі", - вважають в"Інфагро".
В Україні до кінця року зростатиме попит на подарункові набори, алкогольні напої, делікатеси, овочі. Картопля, буряк, морква, цибуля можуть зрости у ціні до кінця року в межах 2-5%. Про це йдеться в матеріалі Novyny.live, передають Патріоти України. ....
Старі хрущовки й сьогодні зберігають архітектурні рішення, які здаються незрозумілими сучасному мешканцю. Одне з них - подвійні вхідні двері. Попри зовнішню простоту, це було цілком практичне рішення, продиктоване теплотехнічними недоліками раннього ма...