Готуйтеся, будуть раптові перевірки! Поліцейські в Україні зможуть зупиняти авто без причини

В Україні хочуть розширити повноваження поліцейських на дорогах і дозволити зупиняти авто без поважної причини для перевірки. Такі права прописані в законопроекті № 2695 про посилення відповідальності за окремі порушення ПДР, який Верховна Рада вже ухвалила в першому читанні, а наступного тижня знову розгляне ініціативу. Про це 21 січня розповів заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко на своїй Facebook-сторінці, передають Патріоти України.

"У цьому законопроекті передбачено право робити раптові перевірки водіїв на стан алкогольного сп'яніння, як це є у всіх цивілізованих країнах. І що не дозволено зараз в Україні", - зазначив він.

Заступник голови МВС також висловив сподівання, що проект закону підтримають усі фракції та всі депутатські групи, "оскільки від рук п'яних водіїв гинуть виборці, які голосували за кожну політичну силу в надії що вона зробить Україну безпечніше".

Так, якщо раніше поліція могла зупиняти водіїв лише в разі порушення ПДР, в разі ухвалення закону "копи" зможуть вимагати зупинки машини вже без причини та провести профілактичний огляд, перевірити документи і стан водія на предмет сп'яніння, а також на виявлення будь-яких інших порушень.

За окремі порушення правоохоронці зможуть штрафувати на суму понад 40 тисяч гривень, а також затримувати водіїв на 15 діб.

Так, наприклад, за їзду в п'яному вигляді хочуть штрафувати на 10 200 гривень з позбавленням прав на 1 рік. Повторне аналогічне порушення протягом року призведе вже до 20 400 гривень штрафу з позбавленням прав на 3 роки або адмінарешту на строк 10 діб. Якщо водій впродовж року попадається третє, йому загрожує штраф 40 800 гривень з позбавленням прав на 10 років або арешт на 15 діб з позбавленням прав.

Вживання алкоголю або наркотичних речовин після ДТП і до огляду спричинить 20 400 гривень штрафу або арешт на 15 діб з позбавленням прав на строк до 3 років.

Зазначимо, що таке право у поліції буде тільки з 22:00 до 08:00 по буднях, а також у вихідні та святкові дні. При проведенні "профілактичних заходів" правоохоронці не повинні попереджати водіїв про свою присутність якимись дорожніми знаками, фішками або сигналами.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...