Готуйтеся! До України увірветься циклон, який принесе сильні дощі та штормовий вітер, - синоптик

Завтра в Україну вривається активний циклон Foelke. У північних, західних та більшості центральних областей очікуються сильні дощі, пориви північно-східного вітру до штормових значень. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"На заході та півночі України повітря буде холодним, протягом дня +9°...+14° градусів, у центральній частині +15°...+20°, на Вінниччині +13°...+14°", - написала вона. На півдні та сході ще втримається тепла погода з денною температурою повітря +18°...+23°.

Дощів завтра на сході не очікується, у південній частині опади передбачаються у другій половині дня та ввечері: на Одещині, у Миколаївській та Херсонській областях, в Криму, а до Запоріжжя не дійдуть.

17 жовтня у Києві очікуються дощі, навіть часом значні, сильний північно-східний вітер та ще й похолодання, вдень близько +12°...+13°. У неділю дощі припиняться, проте пошириться ще холодніше повітря, очікується вдень 18 жовтня не вище +9° у Києві.

"Це - не остаточне, звичайно ж, похолодання, ще помилуємося сонечком, проте все ж осінь набирає сили і нагадує поступовим нарощуванням холодного повітря та дощовими циклонами, що законів треба дотримуватися", - резюмувала синоптик.

Відчутне похолодання прийде до України в кінці тижня, подекуди очікуються заморозки. "Денна температура повітря знижуватиметься поступово до +5°...+12° впродовж 16-18 жовтня, вночі подекуди ймовірні заморозки", - написала Діденко. Синоптик зазначила, що на півдні та сході ще втримається значно тепліша погода.

Житель Прикарпаття захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками", але далі втрутилась СБУ (фото)

середа, 24 квітень 2024, 12:27

В Івано-Франківську судитимуть антиукраїнського агітатора, який захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками". Йому "світить" до 8 років в'язниці. Про це повідомили у Службі безпеки в Івано-Франківській області, передають Патріоти України. Інтерне...

Білі птахи в зловісній чорній хмарі: Під час ліквідації наслідків ракетної атаки РФ по Одещині рятувальники побачили сотні пеліканів (фото)

середа, 24 квітень 2024, 12:14

Під час ліквідації наслідків однієї з останніх повітряних атак РФ по Одещинні рятувальники побачили сотні пеліканів, які летіли крізь чорну хмару диму. Фото опублікували на Facebook-сторінці Головного управління ДСНС України в Одеській області, передаю...