Готуйтеся! В Україну увірветься антициклон Vesna і принесе кардинальну зміну погоди

Погода в Україні кардинально зміниться завдяки антициклону з символічним ім'ям Vesna. Вже завтра, 21 травня, дощів в країні стане набагато менше, а субота, 22-е число порадує сонцем і потеплінням. Втім, так буде недовго - на горизонті "маячить" черговий грозовий фронт. Про це розповіла синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

Згідно з прогнозом синоптика, 21-го травня, в більшості областей опади малоймовірні, лише подекуди на Заході, а також у Вінницькій та Одеській областях можуть пройти локальні грозові дощі. Температура повітря в п'ятницю буде помірною - протягом дня +15+21 градусів, на південному сході тепліше - від +20 до +24 градусів.

У Києві в п'ятницю синоптик обіцяє сонячну погоду без дощу. Найближчої ночі буде близько +10 тепла, а вдень +18+19 градусів. А вже в суботу, 22 травня, в Україні всюди світитиме сонце, очікується потепління.

У неділю, 23-го травня, в країну увірветься черговий атмосферний фронт з грозами і поривчастим вітром. На Заході, Півночі, а також у центрі (крім Дніпропетровської області) очікуються опади. А ось на півдні і сході в неділю буде, як влітку - сонце і +23+29 градусів. Синоптики Українського гідрометцентру показали на картах, що буде з погодою в Україні до кінця тижня.

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...