Готуйтеся! Великі міста України найближчими днями посилять карантин до "червоної зони"

Найближчими днямиу великих містах України місцева влада своїми рішеннями запровадить карантинні обмеження "червоної зони". Також можливо відповідне посилення карантину по всій країні. Про це "РБК-Україна" повідомив інформований співрозмовник, передають Патріоти України.

За його словами, на це рішення вплинула вкрай складна епідемічна обстановка. "Місць у лікарнях реально немає. Місцева влада це вже розуміє", - зазначило джерело. Воно також додавло що у цій ситуації дуже показовим є приклад Києва та Львова. Їхня влада вже почала вживати дії для посилення карантинних обмежень.

У той же час, за словами джерела, поки малоймовірно, що Кабінет міністрів запровадить загальнонаціональний локдаун своїм рішенням. Відзначимо, при адаптивному карантині "червона зона" запроваджуюється відразу на весь регіон, а максимальні обмеження - тільки за рішенням уряду.

У "червоній зоні" заборонено:

  • прийом відвідувачів в ресторанах, крім адресної доставки і замовлень на винос;
  • робота ТРЦ і інших розважальних закладів, кінотеатрів, театрів;
  • робота установ освіти, крім дитячих садків і початкових класів шкіл;
  • робота непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів і фітнес-центрів;
  • проведення масових заходів, крім офіційних спортивних заходів та матчів без глядачів;
  • робота закладів культури, крім історико-культурних заповідників, проведення кіно- і відеозйомки;
  • регулярні і нерегулярні пасажирські перевезення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві спостерігається складна ситуація з коронавірусів і через кілька днів столиця може опинитися в "червоній зоні" карантину. Напередодні мер Віталій Кліко попросив уряд посилити карантин в "помаранчевій зоні".

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...

Військовозобов'язані не зможуть отримати паспорти за кордоном, але є винятки (список)

середа, 24 квітень 2024, 21:30

Деякі громадяни призовного віку, попри нову урядову заборону, зможуть отримати закордонні паспорти за межами України. Передбачена низка винятків. Про це йдеться у постанові уряду від 23 квітня, передають Патріоти України. Відповідно до документа, отрим...