Готуйтеся заздалегідь: Вчені розповіли про магнітні бурі в жовтні

Жовтень почався з досить сильної магнітної бурі, і підвищена сонячна активність спостерігатиметься кілька разів в цьому місяці. Про це розповіли вчені, передають Патріоти України із посиланням на вітчизняні ЗМІ.

Як вони зазначили, магнітна буря силою 5 балів сталася 1 жовтня, проте геомагнітне поле Землі буде залишатися неспокійним до 3 числа. Наступну магнітну бурю вчені прогнозують 5 жовтня, але вона очікується незначною.

Як пояснили дослідники, в жовтні активність Сонця буде незначною, і невеликі геомагнітні збурення також очікуються 10 і 19 жовтня. Втім, вчені уточнили, що прогнози на тривалі періоди можуть бути неточними і з часом серйозно змінитися. Тим часом, медики нагадують, що науково поки не доведено, як геомагнітні збурення можуть вплинути на самопочуття людини.

У той же час вони підкреслюють, що в дні магнітних бур число пацієнтів у поліклініках збільшується. Метеозалежні люди, а також пацієнти з хронічними захворюваннями скаржаться на скачки тиску, сильний головний біль і запаморочення, хронічну втому, м'язові болі і безсоння. За словами фахівців, щоб знизити вплив магнітної бурі на здоров'я, до неї потрібно підготуватися заздалегідь. Зокрема, в домашній аптечці обов'язково потрібно зберігати всі необхідні препарати, а також стежити за харчуванням.

Хто в Україні повинен пройти базову військову підготовку і де це зробити

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:42

Замість строкової служби для громадян в Україні запровадять базову військову підготовку (БЗВП). Про це йдеться у змінах до закону про мобілізацію та військовий облік, який вступить у дію 18 травня, передають Патріоти України. "Українська правда. Життя...

Почала задихатися: На Полтавщині біля річки загадково померла дитина

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:28

На Полтавщині виявили тіло 13-річного хлопчика неподалік річки Псел. Поліція розпочала досудове розслідування. Про це повідомила пресслужба поліції регіону, передають Патріоти України. За попередньою інформацією слідства, двоє хлопців 13 та 14 років п...