Готуються до захоплення моста? У мережу потрапили фото розвідників "ЛНР" у Станиці Луганській

Бойовики так званої "ЛНР" не прибрали свій блокпост і не виконують частину Мінських угод з розведення сил у Станиці Луганській. Про це заявив волонтер Роман Бурко на своїй сторінці в Facebook, повідомляють Патріоти України.

"Українська сторона відійшла, а терористи так званої ЛНР продовжують перебувати на блокпосту біля мосту, хоча він повинен був бути демонтований. На блокпосту постійно підстерігають терористи, зав'язавши собі сині стрічки, що маскуються під СЦКК (Спільнийцентр контролю і координації припинення вогню і стабілізації обстановки на південному сході України - ред)", - написав волонтер.

Також він пояснив, що бойовики переодягаються в цивільний одяг, щоб проводити розвідку з боку підконтрольної території України. Вони ховаються під виглядом волонтерів,відправляючи в розвідку захисників русского мира".

"Також на цю сторону моста нелегально забігають російські журналісти - громадяни РФ, не проходячи жодного українського паспортного контролю виявляються вже по цей бік моста на підконтрольній Україні території. Це грубо порушує українське законодавство. Тихим сапом лінію розмежування промацують і протиснюються всередину української території, і все виглядає так, що скоро міст і плацдарм за ним буде вже контролюватися бойовиками, тому вони і не прибирають свій блокпост", - підкреслив Бурко.

Він зазначив, що СЦКК був створений у вересні 2014 року Україною і Російською Федерацією, які призначили по одному представнику для управління Центром. До його складу увійшли офіцери ЗСУ і РФ, які були розміщені в певних секторах Луганської та Донецької областей. У грудні 2017 року офіцери ЗС РФ були виведені зі складу СЦКК і виїхали з підконтрольної Україні території.

"Тому ніякого СЦКК з боку бойовиків насправді немає і це маскування терористів, вони надягають такі пов'язки незаконно", - підсумував волонтер.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...