Готували у всіх їдальнях: 5 найжахливіших радянських страв

Радянські "столові" – важлива частина побуту того часу. Навіть сьогодні багато страв з радянсього меню готують вдома та навіть в ресторанах. Патріоти України зібрали для вас перелік з 5 найжахливіших страв, які були у меню всіх радянських їдалень та які готують і в наш час.

Варто зазначити, що перші "столові" з'явилися ще в кінці 20-х років. Це стало відмінним варіантом для людей, які не хотіли приносити з собою їжу на роботу.

У таких їдальнях можна було сміливо поснідати й пообідати, а повечеряти ні, так як увечері зали закривалися і там ніколи не продавалися спиртні напої, на відміну від ресторанів. Саме з СРСР нам всім добре відомий комплексний обід із трьох страв.

З перших страв були: борщ, харчо, солянка, розсольник, гороховий суп, щі, рибні та молочні супи. Не завжди вони були смачними, скоріше навпаки.

На друге: гуляш, котлети або шніцель з м'ясною підливою, биточки, тефтелі. Ці страви були зроблені з дуже малої кількості м'ясо, а в основному з хліба. З салатів: "Вітамінний", вінегрет.

Як гарнір подавали картопляне пюре, відварений рис, макарони, тушковану капусту. Дуже популярна страва – макарони по-флотськи.

Популярні і не смачні страви:
1. Молочний суп

Цей суп часто можна було покуштувати в їдальнях та його давали дітям в дитячих садах. Про його смаки стверджували раніше, комусь категорично він не подобався, комусь же навпаки.

Але навіть його можна приготувати смачно, якщо все правильно зробити:

Вам знадобляться: 1 л молока, 50 г вермішелі, 1 ст. л. вершкового масла й 1 ч. л. цукру.

Молоко потрібно довести до кипіння, додати сіль й цукор, засипати вермішель й варити її до готовності, після – додати вершкове масло.

2. Котлети

Як правило вони практично завжди були не смачними, так як м'яса там практично не було, а якщо було – то не свіже, тоді додавали в котлети багато часнику, щоб "перебити" запах. У страві було багато хліба замість м'яса, а також цибулі. Ціна такої смакоти була 11 копійок за штуку.

3. Риба під маринадом

Щочетверга у всіх радянських їдальнях був рибний день, хітом якого була – риба під маринадом. Вона дуже просто готувалася, рибу різали шматочками, смажили, різали соломкою овочі – цибулю, моркву, смажили на великій кількості олії й додавали томатну пасту. Стрва була вкрай жахливою, жирною й з поганим запахом.

4. Картопляне пюре

У цю страву додавали не масло або сметану, а просто воду. Від цього воно було рідким, несмачним, водянистим. Також робили і з овочевим рагу.

5. Кілька в томаті без голів

Її додавали в різні страви, від чого вони ставали жахливими,не смачними. Наприклад, дуже часто варили картоплю й додавали туди цю жахливу консерву, солили й подавали.


Джерело: Обозреватель

Офшорна схема братів Суркісів: В Англії розкрили махінації із зарплатами в київському "Динамо"

неділя, 5 грудень 2021, 6:50

В Англії розкрили офшорні махінації із зарплатами в київському “Динамо”. Про це йдеться в листопадовому номері одного з найвпливовіших футбольних журналів у світі, британського World Soccer, повідомляють Патріоти України з посиланням на komandaonline. ...

Польща знов покращує умови для заробітчан з Нового року: Що варто знати українцям

неділя, 5 грудень 2021, 6:10

З Нового року підвищується мінімальна погодинна ставка оплати праці. Тож українці зароблятимуть в середньому на 2 000 грн більше. Про це розповів генеральний директор компанії з працевлаштування Gremi Personal Томаш Богдевич, повідомляють Патріоти Укра...