Готував ракетні удари по Буковині: СБУ затрималв зрадника, який два роки ховався від мобілізації

Правоохоронці затримали російського інформатора на Буковині. Він готував ракетно-дронові удари по критичній інфраструктурі регіону та намагався вступити до окупаційних угруповань РФ, передають Патріоти України з посиланням на пресслужбу СБУ в Telegram.

Зрадник-ухилянт

Як зазначають у відомстві, фігурантом виявився 36-річний мешканець Чернівців, який два роки переховувався вдома від мобілізації. За цей час він дистанційно вийшов на окупантів та запропонував їм свою допомогу у війні проти нашої держави

"Щоб підтвердити відданість рашизму, чоловік в ефірі російської чат-рулетки показово підпалив державний Прапор України", - йдеться в повідомленні.

Після цього зрадник намагався встановити розташування складів із паливно-мастильними матеріалами на території міста та його околицях.

Для комунікації з окупантами фігурант використовував один з російських відеочатів, який контролюють спецслужби РФ.

Бажав приєднатись до окупантів

Також зрадник писав у прокремлівських чатах про своє бажання приєднатися до лав російських бойовиків, щоб воювати проти України.

"Для конспірації в інтернеті фігурант використовував анонімний акаунт під вигаданим нікнеймом. Співробітники СБУ завчасно встановили особу та місце проживання зловмисника і затримали його", - йдеться в повідомленні.

Обшуки та підозра

Зазначається, що під час обшуків у помешканні затриманого вилучено 3 мобільні телефони, 2 ноутбуки, планшет та флеш-накопичувачі із доказами розвідувально-підривної діяльності на користь рф.

Йому оголосили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: "Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 15 років тюрми", - зазначили в СБУ.

На Чернігівщині чоловіка з переломом ключиці визнали придатними до служби та засудили за ухилення від мобілізації

вівторок, 2 липень 2024, 9:56

26 червня 2024 року Деснянський районний суд міста Чернігова визнав винним чоловіка в ухиленні від військової служби під час мобілізації за статтею 366 ККУ та призначив покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з іспитовим строком у два роки. Пр...

Під ковпаком: В Україні підприємства зобов'язали інформувати ТЦК про працівників, які відмовилися від отримання повісток і які звільнились

вівторок, 2 липень 2024, 9:14

Відповідно до нового законодавства щодо мобілізації в Україні керівники підприємств зобов'язані невідкладно повідомляти ТЦК та СП про працівників, які відмовилися від отримання повісток. Також ця вимога стосується працівників, які звільнилися, передают...