Готував зустріч Путіна і Яроша: Звільнений бранець Кремля розповів, як потрапив у полон

Коли Микола Карпюк їхав в РФ, то думав, що зустрінеться з людиною з близького оточення Путіна.
Микола Карпюк. Фото: Укрінформ.

Політв'язень Микола Карпюк, якого звільнили з полону 7 вересня, розповів, що його затримали, коли він їхав в Росію, щоб домовитися про зустріч очільника "Правого сектору" Дмитра Яроша та президента Росії Володимира Путіна, передають Патріоти України.

Джерело: прес-конференція 17 вересня Миколи Карпюка

Пряма мова: "Був у мене один дуже хороший знайомий, людина, яка хрестила мого сина, якій я довіряв. Він звернувся до мене за кілька днів до цієї поїздки з тим, що Путін та його оточення має велике бажання зустрітися з керівництвом "Правого сектору". Так трапилося, що мені прийшлося виїхати на кілька днів із Києва. Повернувся я 15-го (березня) увечері, 16-го в нас була нарада тодішнього керівництва "Правого сектору", на котрій приймалося рішення, їхати мені чи ні.

Скажу відверто, я допустив велику дурницю, що поїхав в цю Росію, тому що навіть не думав, що у 21 столітті навіть у тій же Росії може бути таке беззаконня і таке ставлення до людини…

Купилися ми й на те, що це мала бути попередня розмова з Путіним або з людиною із його близького оточення, від якої залежала наступна зустріч Путіна з Ярошем. Ми ставили питання, щоб вона не відбувалася в Москві.

Таким чином, узгодивши все це, довіряючи людині, котра займалася організацією цього процесу, та усвідомлюючи, що ми стоїмо на порозі війни з Росією і в нас з’являється шанс зберегти мир, було прийнято рішення на цю поїздку. Ми їхали автомобілем, на кордоні України і Росії приїхали групи ФСБ і мене заарештували".

Деталі: За його словами, пізніше він зрозумів, що це була спланована операція, розрахована на те, що якщо не Яроша, то когось із керівництва "Правого сектору" необхідно арештувати для того, аби внести деструктив якраз у процес формування "Правого сектору" як політичної партії.

Звільнений політв’язень додав, що зустріч безпосередньо Яроша із Путіним планувалась в Ново-Огарьово. Коли Карпюк їхав в РФ, то думав, що зустрінеться з людиною з близького оточення Путіна. За словами Карпюка, Ярош про поїздку до Росії знав, бо напередодні цієї поїздки керівництво "Правого сектору" обговорювало поїздку, де вирішили, що має їхати Карпюк.

Також Карпюк наголосив, що ні Наливайченко, ні Ярош не мають ніякого відношення до його ув’язнення і він нікого не звинувачує. Він розповів, що після звільнення 7 вересня ще не бачився з Ярошем, але вони розмовляли по телефону.

І це не шкода для зору! Названо головну небезпеку смартфонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:40

Головну небезпеку мобільних телефонів назвало видання The Sun із посиланням на нещодавно проведене дослідження, передають Патріоти України. Журналісти видання повідомили, що під час дослідження вчені взяли мазки з сидінь унітазів та зі смартфонів та ві...

Коханка була з ФСБ? Німецький мільярдер, оголошений мертвим шість років тому, знайшовся в Москві

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:32

Автори журналістського розслідування вважають, що Гауб міг втекти до Москви через тіньові оборудки з росіянами. Його коханку підозрюється у зв'язках з ФСБ. . Німецько-американський магнат роздрібної торгівлі, 64-річний мільярдер Карл-Еріван Гауб, який...