Готувався теракт у суді: Правоохоронці з'ясували, як і чому на територію Лук'янівського СІЗО потрапили гранати, котрі випадково знайшла охорона

Правоохоронці встановили джерело походження предметів, схожих на бойові гранати, які були виявлені на територію Київського слідчого ізолятора (СІЗО) 11 березня, зазначають Патріоти України.
За інформацією прес-служби Прокуратури Києва, організатором злочину виявився підозрюваний в крадіжці, який побачив по ТБ репортаж про те, як обвинувачений погрожував підірвати себе гранатою на суді в Одесі, і вирішив так само вплинути на колегію суддів при розгляді свого кримінального провадження.
За словами прес-секретаря прокуратури Надії Максимець, чоловік попросив знайомого взяти зі схованки банку з корпусами гранат і запалами і перекинути через паркан СІЗО в обумовлений час і день.
Підозрюваний сподівався забрати банку, коли його виведуть на подвір'я, і використовувати боєприпаси надалі. Однак щось пішло не так і банку виявилася у адміністрації закладу. Наразі триває експертиза, яка повинна встановити, чи є знайдені гранати справжніми або ж муляжами.
Кримінальне провадження відкрито за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України. Винним особам загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...