Гра в монополію, надприбуткова і безрозсудна: Голова АМКУ Кириленко отримав підозру від НАБУ у корупції, - ЦПК

З 2020 по 2023 роках слуга Зеленського став власником 21 об’єкту нерухомості та люксового авто, записавши все на родичів своєї дружини.

НАБУ і САП повідомили про підозру у незаконному збагаченні на 56,2 млн грн та декларуванні недостовірної інформації очільнику Антимонопольного комітету Павлу Кириленку. Про це інформує Центр протидії корупції у середу, 14 серпня, передають Патріоти України.

Зауважується, що з 2020 по 2023 роках Кириленко став власником 21 об’єкту нерухомості та люксового авто, записавши все на родичів своєї дружини.

Зокрема серед набутого майна:

  • 7 квартир у Києві та Ужгороді загальною площею майже в 700 квадратів;
  • будинок на понад 220 квадратів та 2 земельні ділянки під Києвом;
  • 2 гаражних бокси;
  • 6 машиномісць;
  • 3 нежитлових приміщення площею понад 190 квадратів;
  • автомобіль ВМW Х3.

Загальна вартість активів становить 61,7 млн грн. Різниця між вартістю цих активів і коштами, якими володіла родина, і лягла у текст підозри.

З метою приховання факту незаконного збагачення посадовець не зазначив відомості про набуте майно в деклараціях особи, уповноваженої на виконання функцій держави, за 2020, 2021, 2022 та 2023 роки.

Першими про можливе незаконне збагачення Кириленка написали Схеми. Журналіст Георгій Шабаєв встановив, що родичі посадовця не мали бізнесу і не отримували достатніх офіційних доходів, щоб все це придбати.

У САП повідомили, що приводом для розслідування САП та НАБУ стало саме оприлюднення журналістського розслідування.

Успіння Пресвятої Богородиці: Що обов'язково потрібно зробити 15 серпня, а що народна традиція категорично забороняє

четвер, 15 серпень 2024, 1:01

Православні християни 15 серпня за новим церковним календарем (28 серпня за старим) відзначають Успіння Пресвятої Богородиці. Це велике церковне свято належить до дванадесятих - найважливіших після Пасхи в православ'ї, передають Патріоти України. Що не...

Більшість студентів чоловічої статі втратила відстрочку від мобілізації

четвер, 15 серпень 2024, 0:13

Для відстрочки від мобілізації студент повинен навчатися на денній або дуальній формі. Його рівень освіти повинен бути вищим за отриманий попередній. Під час воєнного стану та загальної мобілізації в Україні вручити повістки можуть усім військовозобовʼ...