Грабіжники продешевили: З музею Штазі в Берліні вкрали всі ордени Леніна і Маркса

Вкрадені ордени коштують менше, ніж розбиті злодіями вікна.

З перетвореної на музей будівлі міністерства державної безпеки НДР в Берліні грабіжники вкрали кілька орденів - радянських і східнонімецьких, - а також коштовності, які держбезпека вилучала у дисидентів, передають Патріоти України.

Злом колишньої будівлі Штазі стався всього через шість днів після пограбування дрезденської скарбниці, звідки зникли ювелірні та декоративні вироби з дорогоцінними каменями з колекції короля Августа Сильного.
Вартість викраденого в Дрездені - майже півмільярда євро, і збиток від пограбування музею Штазі не йде в порівняння з ним. Вісім орденів - зірки Героя Радянського Союзу, ордена Карла Маркса (найвища нагорода в комуністичній НДР) і Леніна, вкрадені 2 грудня, коштують менше, ніж розбиті злодіями вікна, заявив Бі-бі-сі директор музею Штазі Йорг Дрізельманн.
Кілька орденів навіть не були справжніми - це дублікати. Також з музею пропала пара сережок, кільце з діамантом і золотий годинник, які виставлялися в музеї. Вироби з цінними металами держбезпека НДР конфіскувала у дисидентів. Іноді Штазі продавала ці коштовності на Захід за тверду валюту. Те, що залишалося в сейфах держбезпеки, після краху комунізму було повернуто власникам. Незатребувані прикраси були виставлені в експозиції.

Ситуація змінилась: В Україні обвалилися ціни на овоч, який купують усі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:59

В Україні подешевшала картопля. Знову українські виробники картоплі змушені знижувати ціни на свою продукцію, передають Патріоти України з посиланням на East Fruit. За словами ключових гравців ринку, на цьому тижні пропозиція картоплі лишалася високою...

Загроза для врожаю? Синоптикиня розповіла, де в Україні очікувати заморозків у вихідні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:52

На вихідних, 20 та 21 квітня, у більшості регіонів України очікуються нічні заморозки. Проте вдень температура повітря може піднятися до +18 °C. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. Зазначається, що у більшості об...