Грали у футбол відрізаними головами і крали унітази: Тала Калатай розповіла про звірства окупантів у Грузії в 90-х

Українська ведуча та акторка Тала Калатай розповіла, як російські окупанти на початку 90-х чинили звірства по відношенню до грузинського народу, передають Патріоти України.

Тала Калатай знає про це не з чуток – чоловік артистки, грузинський бізнесмен Лаша Шихашвілі розповідав їй особисто, що пережив його народ. Тоді чоловік був підлітком і дуже добре пам'ятає ці жахіття.

Про це Калатай розповіла в інтерв'ю Аліні Доротюк. За словами ведучої, вона не хотіла з початком повномасштабного вторгнення їхати з України. Але чоловік її переконав:

"Він сказав, що я не хочу, щоб мої діти пережили те, що пережив я, коли був підлітком. Він кричав, ти просто не уявляєш що це за люди. Ви не можете зрозуміти, з ким ви маєте справу. Але коли він мені сказав, що у нас є 16-річна донька і ти не уявляєш, на що вони здатні, отут мені десь клацнуло", - розповіла Тала.

Також вона поділилася, що їй розповідав чоловік про звірства російських окупантів під час російсько-грузинської війни 1991-1993 роках.

"В Гагрі було те саме, що в Бучі. В Сухумі його першу вчительку, лікарку, в якої народжувала його мама і ще тисячі людей спалили на стадіоні в Сухумі. Їх обклали шинами і спалили. Ми ж про це не знали, соцмереж не було. І Путіна ще тоді не було. Виявляється, це була стала величина. Він (чоловік – прим.ред) мені саме про це казав. Відрізали голови, грали ними у футбол і казали, що це робили грузини", - розповіла Калатай.

Вона додала, що історія яка у 90-х у Гаграх, Грузія повторилася 2022 року в Бучі, Україна. "Це порівняння фото, яке викладали мої грузинські друзі– Буча і Гагри – це все було. Вони так само з військових частин Грузії тирили унітази і є це відео", - зазначила знаменитість.

Разом з тим Калатай зазначила, що все, що виробляє Росія та Путін – є колективною відповідальністю: "Я вважаю, що це абсолютно колективна відповідальність. Цей народ, йому завжди було зручно, щоб в нього був цар. Хто б це не був. І я вважаю, що це росіяни створили Путіна. Вони йому дозволили ось таку повну владу, вони вчасно не схаменулися. В них атрофувалося відчуття свободи. Путін якщо зникне, залишиться ось це суспільство. Ця імперія повинна почати розпадатись і вони мають зайнятися внутрішніми, своїми проблемами, аби їм не було діло до нас", - висловила думку Калатай

В Україні змінюються умови військового обліку: Що тепер чекає на чоловіків

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:56

В Україні відбудуться зміни в умовах військового обліку завдяки новому закону про мобілізацію. Зокрема, чоловіки повинні будуть уточнити свої військово-облікові дані без очікування повістки. Крім того, запрацював єдиний реєстр "Оберіг" - там міститься ...

Закликав до захоплення України: СБУ оголосила підозру відомому пропутінському музиканту

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:52

Служба безпеки України повідомила про підозру прокремлівському музиканту, який агітував за Путіна на окупованому Донбасі. Йдеться про музиканта Олексія "Джанго" Піддубного, який публічно виправдовує російську збройну агресію проти України. Йому загрожу...