Гран-прі Іспанії: Британський гонщик побив рекорд легендарного Шумахера

У неділю, 16 серпня, на трасі «Барселона-Каталунья» пройшов шостий в сезоні етап Формули-1 Гран-прі Іспанії. У боротьбі за подіум гонщики подолали 66 кіл (307,104 км), повідомляють Патріоти України.

За підсумками кваліфікації першу стартову позицію четвертий раз в сезоні (і 92-й раз в кар'єрі) зайняв лідер загального заліку британець Льюїс Хемілтон, який виграв, до речі, Гран-прі Великобританії з пробитим колесом. З другого місця гонку почав його напарник по команді «Мерседес» Валттері Боттас, з третього - Макс Ферстаппен з «Редд Булл», що став 9 серпня переможцем Гран-прі 70-річчя.

У підсумку на дистанції Хемілтон відстояв свою лідируючу позицію і з часом 1: 31: 45.279 сек. приїхав до фінішу першим, здобувши четверту перемогу в сезоні-2020. Для британця, до слова, це вже четвертий поспіль тріумф на трасі в Каталонії. До того ж, для Льюїса сьогоднішній подіум став 156-м в кар'єрі, і за цим показником він випередив легендарного німця Міхаеля Шумахера (155). А ось на другий-третій сходинці відбулася рокіровка в порівнянні з результатами кваліфікації: слідом за переможцем приїхав Макс Ферстаппен з «Ред Булла» з відставанням в 24,177 сек., А третім - партнер Льюїса по «Мерседес» Валттері Боттас (+44,752 сек.).

Зазначимо, що становище лідерів у загальному заліку Формули-1 після шести етапів виглядає так: 1. Льюїс Хемілтон («Мерседес») - 132 очки; 2. Макс Ферстаппен («Ред Булл») - 95; 3. Валттері Боттас («Мерседес») - 89; 4. Шарль Леклер («Феррарі») - 45; 5. Александер Албон («Ред Булл») - 40.

А ось в Кубку конструкторів відбулися зміни. Лідирують як і раніше «Мерседес» і «Ред Булл», а «Рейсінг Поінт» зміг стрибнути відразу на дві позиції, з п'ятої на третю. Після шести етапів ситуація там така: 1. «Мерседес» - 221 очко; 2. «Ред Булл» - 135; 3. «Рейсінг Пойнт» - 63; 4. «Макларен» - 62; 5. «Феррарі» - 61. Додамо, що сьомий етап Формули-1, Гран-прі Бельгії, пройде 30 серпня в Льєжі.

У Міноборони розповіли, чи з'являться ТЦК за кордоном та чи будуть вони вручати повістки

четвер, 25 квітень 2024, 16:42

Територіальні центри комплектування і соціальної підтримки не будуть працювати за кордоном. Вручення повісток за межами України виглядає нереальним, передають Патріоти України з посиланням на речника Міністерства оборони Дмитра Лазуткіна. "ТЦК за кордо...

Чи можна жінкам приходити до церкви в штанах: У ПЦУ дали відповідь

четвер, 25 квітень 2024, 16:30

До храму жінки можуть заходити у штанах. Подібних заборон насправді не існує, повідомили в Православній Церкві України, передають Патріоти України. "Немає в нашій Церкві такої заборони. Та й в інших Православних Церквах світу (окрім МП, очевидно) подіб...