Грав на чемпіонаті світу проти Блохіна та Платіні: Славетний колись футболіст тепер бомжує на вулицях Лондона (фото)

Пол Джеймс

Колишній футболіст збірної Канади, 59-річний Пол Джеймс жебракує на вулицях Лондона після того, як став безхатьком через свою наркозалежність, повідомляє dailymail.co.uk.

У роки кар'єри півзахисник, який народився в Уельсі (ходив у Кардіффі в ту саму школу, що з часом Гарет Бейл) і підлітком перебрався з сім'єю до Північної Америки, провів 47 матчів і забив два м'ячі за збірну Канади. Зокрема, Джеймс виступав за команду на Олімпійських іграх-1984 та на ЧС-1986 у Мексиці, де грав проти радянської команди Валерія Лобановського з Олегом Блохіним та збірної Франції з Мішелем Платіні.

Пол Джеймс та Олег Блохін на ЧС-1986

Канадець проти легендарного Мішеля Платіні

Повісивши бутси на цвях, Пол Джеймс став тренером. Зокрема, з жіночою командою Канади U20 він виграв чемпіонат КОНКАКАФ, а з хлопцями виступав на чемпіонаті світу U20 в Аргентині. Також фахівець очолював дорослу збірну Багамських островів.

У лютому 2012 року Джеймс повідомив, що багато років бореться з наркотичною залежністю, і його життя пішло шкереберть. Спочатку він втратив роботу, а незабаром залишився без сім'ї та даху над головою. Розлучився з дружиною Ешлі Келлі. «Я шалено кохав її, але нічого не міг їй запропонувати», — зізнається Пол. Останні чотири роки ексфутболіст взагалі не спілкувався з родичами, і лише за два місяці дізнався про смерть матері.

Пол з колишньою дружиною

Кілька років тому Пол залишив Канаду і перебрався до Великобританії. Він спав на картонці і досі жебракує на вулицях Лондона. За словами Джеймса, він збирає гроші, щоб мати можливість носити свій власний одяг та взуття, а не вживані. Нещодавно член Зали слави канадського футболу знайшов собі кімнату в гуртожитку і дивився матчі ЧС-2022 по телевізору. Всі свої речі — ковдри, одяг та маленький iPad з тріснутим екраном — він носить у чорній спортивній сумці.

Учасник Олімпійських ігор та чемпіонату світу жебракує на вулицях Лондона


Житель Тернополя намагався відправити за кордон посилки з унікальними древніми скам'янілостями, але втрутилася митниця (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 22:44

Тернополянин спакував три посилки із десятьма древніми каменями із відбитками істот, що належать до унікальних палеонтологічних зразків. Про це йдеться у повідомленні Київської митниці, передають Патріоти України. Цінні артефакти мали прямувати до США,...

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...