Грав у бондіані: Помер знаменитий французький актор, якого любили мільйони (фото)

Майкл Лонсдейл, відомий французький актор британського походження, помер 21 вересня у віці 89 років у своєму будинку в Парижі. За свою тривалу кар'єру він зіграв сотні ролей у театрі і кіно, передають Патріоти України.

Серед ролей, які він виконав - психопат Хьюго Дракс з фільму про Джеймса Бонда "Місячний гонщик", настоятель абатства в "Імені троянди", монах "Про людей і богів", професор Едуар Лорьеба в "Замороженому", де він грав з Луї де Фюнесом.

Актор народився в Парижі 24 травня 1931 року. Його мати була француженкою, а батько - англійським офіцером. Тому він однаково добре володів як французькою, так і англійською мовою. Після проживання у Великобританії його сім'я переїхала в Марокко в 1939 році. Там він провів всю Другу світову війну. Його пристрасть до комедії зародилася після повернення до Франції в 1947 році.

Лонсдейл збирався малювати, але зустріч зі священником змінила його долю. Він дуже любив коміків і кіно, але ніколи себе не уявляв актором, тому що був дуже сором'язливим.

Через товариша батьків, який водив його на месу, Лонсдейл познайомився з отцем-домініканцем, який своєю промовою надихнув його вступити на театральний курс Тетяни Балашової, француженки російського походження.

Його дуже швидко помітили в театрі і в кіно. На сцені він почав працювати в 1955 році під керівництвом Раймона Рулона. Список відомих режисерів, які запрошували його на сцену, вражає: Лоран Терзіефф, П'єр Дукс, Жан-Марі Серро, Клод Реді та інші.

Відмовився від керівної посади і поїхав на фронт: Спогади про командира полку "Цунамі", який загинув в Одесі

вівторок, 19 березень 2024, 9:25

Командир полку "Цунамі" Олександр Гостіщев, який загинув 15 березня внаслідок російського удару по Одесі, ще 2014 року вирушив добровольцем захищати Україну. Він брав участь у звільненні Маріуполя, пройшов "Іловайський котел", а підчас повномасштабного...

"Хворе марення": Експерт оцінив російську систему "Борщевик" для пошуку Starlink

вівторок, 19 березень 2024, 9:17

Російські окупанти використовують на фронті пересувний засіб радіоелектронної розвідки "Борщевик" для виявлення українських терміналів супутникового зв’язку Starlink. Про те, чому не слід їх боятися, розповів український військовий та експерт із радіоз...