Гробниця із золотим листом: Археологи зробили знахідку, яка може пролити світ на смерть Клеопатри (фото)

Вважається, що Клеопатра померла в 39 років, і була похована зі своїм коханим Марком Антонієм

Археологи знайшли можливе місце поховання єгипетської цариці Клеопатри, цю загадку не могли розгадати більше 2000 років, повідомляють Патріоти України з посиланням на Science Channel.

Знахідка була зроблена під час ретельних розкопок в Taposiris Magna, храмі, де багато проходів і гробниць в дельті Нілу. Вчені знайшли "непотривожену гробницю, прикрашену золотим листом", яка, згідно з новим документальним фільмом, "може стати відповіддю на 2000-річну загадку останнього місця спочинку Клеопатри".

Один з входів в палацовий комплекс Taposiris Magna, де може перебувати гробниця Клеопатри Фото: Profimedia.cz

Клеопатра стала останньою царицею Єгипту. Її коронували в 18 років, і вона стала однією з найвідоміших правительок-жінок в історії. Проте вона асоціюється зі "звабливістю, красою і скандалом". Її називають "іконою популярної культури і однією з найменш вивчених, але важливих жіночих фігур в історії". Вона стала героїнею численних фільмів і книг, проте до цих пір вчені не могли знайти її усипальницю, хоча новини про можливу знахідку періодично виникають в пресі.

Вважається, що Клеопатра померла в 39 років, і була похована зі своїм коханим Марком Антонієм, породивши більш ніж 2000-річну загадку точного розташування її гробниці. Тепер, можливо, усипальниця буде знайдена.

Мобілізація в Україні по-новому: Чи створять "спецназ" для пошуку ухилянтів

середа, 24 квітень 2024, 8:57

Днями в соцмережах з’явились чутки про те, що мобілізація в Україні буде посилена ще більше. У деяких Telegram-каналах було розповсюджено повідомлення про те, що начебто зараз в силових структурах обговорюється питання створення окремого великого підро...

Вбивці на трибунах: Під час футбольного матчу ворожий фанат кинув ніж у голову гравцю, що подавав кутовий (відео)

середа, 24 квітень 2024, 8:05

Під час матч 18-го туру чемпіонату Колумбії між командами Медельїн та Атлетіко Насьональ один з фанатів ледь не завдав великої шкоди гравцю гостей, передає