Грошей немає, але ви воюйте: "Мобіки" з 52 регіонів Росії скаржаться, що їх "кинули" з виплатами - вмирати за скрепи безплатно не хочуть

Російські мобілізовані із 52 регіонів скаржаться на затримки виплат на всіх рівнях - від загальнодержавних до регіональних. У разі розширення масштабів мобілізації проблеми з виплатами лише збільшуватимуться. Про це повідомляють росЗМІ. Солдати армії РФ масово відмовляються йти воювати, передають Патріоти України.

"У разі розширення масштабів мобілізації проблеми з виплатами тільки збільшуватимуться. По-справжньому масові проблеми з невиплатами почалися в січні 2023 року. Та й довести факт участі в бойових діях їхнім учасникам часто буває непросто", – йдеться у повідомленні.

Як зазначає джерело, у Чувашії близько двох тисяч солдатів написали рапорти на ім'я командира полку та відмовилися їхати в Україну. Вони вимагали обіцяну військкомом виплату від держави, а також регіональні виплати, посилаючись на главу регіону Олега Ніколаєва – він заявляв, що на супровід усіх заходів підтримки військовослужбовців та їхніх сімей із бюджету Чуваської Республіки виділено 400 млн рублів (192 млн грн. – Ред.).

Крім того, добровольцям батальйону "Ангара" Іркутської області повинні були виплатити одноразово 200 тис. рублів (95 тис. грн. – Ред.). Але ніхто з тих, хто уклав контракт на початку листопада, не отримав жодних виплат: пояснили це тим, що добровольців так і не внесли до списків МО.

Також росЗМІ повідомляють, що сім'я тюменського учасника "СВО" намагається отримати обіцяні виплати. Протягом двох місяців військовий не отримував грошового забезпечення. Тільки після численних звернень до військкомату, військової прокуратури, МО зарплата почала надходити на картку.

У Забайкаллі регіональні виплати не отримують навіть військовослужбовці "СВО" за контрактом. Крім того, поранені на війні добровольці найчастіше не можуть отримати ні обіцяних 3 млн рублів, ні додаткових регіональних виплат за поранення.

"Водночас гроші у всіх випадках виділяються... але грошей немає. Казнокради жирують у своїх маєтках, а російських солдатів просто "кидають" з виплатами. Якщо вже зараз нема чим платити, що відбуватиметься, коли буде новий масовий призов?" – повідомляється в джерелі.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...