Грошей вистачить не всім: Лікар розповів, у скільки обходиться порятунок хворого на коронавірус в Україні

Україна не забезпечує хворих на коронавірус препаратом тоцілізумаб, який використовують для боротьби з ускладненнями СOVID-19. Про це в інтерв'ю "Апострофу" повідомила лікар-інфекціоніст Києво-Святошинської ЦРЛ Ольга Вознюк, передають Патріоти України.

За її словами, даний препарат рекомендується для пацієнтів з груп ризику при загрозі важкого перебігу захворювання, або якщо захворювання швидко прогресує. Вона підкреслила, що він дійсно допомагає.

"Реанімаційні пацієнти, які виживають, отримували тоцілізумаб", - зазначила вона. Ще до пандемії даний препарат коштував від 8 до 12 тисяч гривень, а зараз одноразова доза обійдеться в 50-70 тисяч гривень.

"На курс потрібно від 1 до 3 доз. Ми обходилися 1 дозою для важких пацієнтів, щоб дати їм шанс вижити. І цей препарат навіть більше необхідний для інфекційних реанімації, ніж апарат ШВЛ. Це особисто моя думка, як практикуючого важких пацієнтів з COVID-19. Не кожен пацієнт або його родичі можуть дозволити собі витратити такі величезні гроші", - зазначила вона.

Цікаво, що в законі "Про захист населення від інфекційних хвороб" чітко прописано, що хворих на інфекційні хвороби в Україні повинні лікувати безкоштовно.

Тато чи мама? Вчені пояснили, від кого діти успадковують розумові здібності

четвер, 28 березень 2024, 18:30

Інтелект, як і інші здібності дитини визначається спадковими факторами та неспадковими факторами. Як стверджують вчені інтелект - це лише на 40–60% спадковість, решта залежить від впливу середовища. Науковців давно цікавило питання, хто в цих відсотках...

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...