Гроші були буквально під ногами: Жінка у своєму саду знайшла камінь вартістю $20 тисяч (фото)

Припускають, що плиту виготовили давні майстри Греції чи Малої Азії, але в Англію вона потрапила близько 300 років тому.

Жінка з Великобританії виявила у своєму саду рідкісну 1900-річну мармурову плиту із давньоримською гравюрою та написами. За її словами, камінь довжиною 63 см знайшла ще 20 років тому в саду каміння селища Вайтперіше, що на півдні країни. Протягом 10 років використовувала його як підставку, щоб було легше застрибувати на коней. Пізніше зацікавилась малюнком лаврового вінка, що "виглянув" з-під бруду, повідомляють Патріоти України із посиланням на Live Science.

Жінка запросила фахівця, який і досліджував знахідку. На ній написано: "Народ (і) Юнаки (вшановують) Деметріоса (сина) Метродороса (сина) Левкіоса".

Припускають, що плиту виготовили давні майстри Греції чи Малої Азії, але в Англію потрапила близько 300 років тому. Тоді багаті аристократи мандрували світом та знайомились із класичною культурою, колекціонували давні пам'ятки. Імовірно, один із таких і привіз плиту на батьківщину. Втім, як предмет потрапив до саду поки залишається загадкою.

Початкову вартість давньої плити аукціоний дім Woolley and Wallis оцінив у $20,4 тис. Її виставлять на продаж весною цього року.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...