"Гроші капатимуть разом із кров'ю дітей": Екстренер "Шахтаря" жорстко засудив трансфери до Росії

Колишній головний тренер донецького "Шахтаря", а нині керманич французького "Лілля" Паулу Фонсека публічно виступив проти трансферів, пов'язаних із російськими клубами.

Португальський фахівець на своїй сторінці у Twitter відреагував на чутки навколо його колишнього клубу "Брага", а також "Бенфіки", які нібито можуть продати своїх футболістів до чемпіонату Росії.

Фонсека написав відкритий лист, у якому закликав португальські клуби не вести переговори з командами країни-терористки. Він також навів приклад італійського "Сассуоло", який принципово відмовився продавати свого захисника Рожеріо до московського "Спартака".

"Протягом цього тижня я читав, що "Бенфіка" і моя "Брага" розглядають можливість продажу Шикінью і Тормени російським клубам. "Бенфіка", яка зразково розгорнула кампанію з допомоги Україні від початку війни. Моя "Брага", яку очолюють чуйні люди з великими серцями. Я не хочу в це вірити. Я відмовляюся це робити.

Два тижні тому російський клуб ("Спартак" – прим.) намагався купити лівого захисника "Сассуоло" Рожеріо. Італійський клуб відмовився від переговорів через етичні питання, пов'язані з війною.

Закликаю "Бенфіку" та "Брагу" взяти приклад з італійського клубу. Я знаю, що час минає, і люди вдома більше не слухають новини, пов'язані з війною в Україні, але щодня Росія продовжує вбивати людей, і передусім невинних дітей, можливо, деяких із них удома під час перегляду футбольного матчу.

Одне я знаю. Якщо "Бенфіка" і моя "Брага" закриють угоди з російськими клубами, ці гроші будуть капати разом із кров'ю дітей, які щодня гинуть в Україні. І багато хто з цих дітей любив футбол", – написав Фонсека.

Фонсека очолював "Шахтар" від 2016 до 2019 року. Під його керівництвом "гірники" по три рази виграли чемпіонат і Кубок України, а також завоювали один Суперкубок країни.

Після відходу з донецького клубу португалець тренував італійську "Рому" (2019-2021), а від 2022 року працює у французькому "Ліллі".

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...