Гроші на заставу, 567 тисяч гривень, збирали всім містом: "Мене хочуть ув’язнити через те, що захищаю пам’ятки", - львівський пам’яткоохоронець Петрик

Звенигород

Після виходу зі слідчого ізолятора керівник управління охорони об’єктів культурної спадщини департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА Василь Петрик, який днями повідомив, що його звинуватили в розтраті бюджетних коштів, розповів про попередні погрози, зазначають Патріоти України.

За рішенням суду, Василя Петрика помістили в СІЗО з правом внесення застави – 567 тис. грн. Гроші на заставу збирали всім містом, адже для його сім’ї більше як пів мільйона гривень – недосяжна сума. Про це йдеться в сюжеті журналістів програми "Вечір з Миколою Княжицьким".

На територію Миколаївської фортеці у Львівській області давно кинули оком бізнесмени, навіть земля довкола пам'ятки вже у приватній власності. Старовинні фортифікації є перепоною для видобутку тут піску, а ділки натомість хочуть перетворити унікальне місце на кар’єр. Саме Василь Петрик захищає культурну спадщину й домігся того, аби ці споруди почали вносити до відповідного державного реєстру. Тим самим він перейшов дорогу бізнесменам.

"Моє ув’язнення потрібне тим особам, які намагаються мене усунути від моєї професійної діяльності як пам'яткоохоронця. Зокрема через те, що я захищаю пам’ятки, котрі належать до комплексу фортифікаційних споруд фортеці міста Миколаєва", − розповів Петрик.

Пам'яткоохоронець додає, що його попереджали не займатися такою діяльністю: "Питали, чи можу я піти на компроміси в питанні обмеження територій пам’яток, а також заявили, що мають на мене велике досьє і, в разі чого, в мене будуть проблеми".

  • Нагадаємо, керівник управління охорони об’єктів культурної спадщини департаменту архітектури та розвитку містобудування ЛОДА Василь Петрик повідомив, що його підозрюють у привласненні державних коштів. Як припускає пан Петрик, усе через те, що він відстоює інтереси Миколаївської фортеці – унікальної для Львівщини пам'ятки.
  • 16 червня відбувалося судове засідання у справі Василя Петрика. "Шукайте собі іншу пісочницю" та "Збережемо Миколаївську фортецю" – з такими лозунгами під стіни суду прийшли десятки активістів. Вони прийшли підтримати Василя Петрика, а також історичну пам'ятку.
  • 16 червня у Галицькому суді Львова обрали запобіжний захід держслужбовцю ЛОДА Василю Петрику. Його засудили на два місяці тримання під вартою із правом внесення застави – 567 тис. грн.
  • Родина Василя Петрика просила допомогти зібрати суму застави.
  • 17 червня за пам'яткоохоронця Василя Петрика внесли заставу. А вже ближче до вечора він покинув стіни СІЗО.

"Західні країни охопить хаос громадянської війни": Ілон Маск "спрогнозував", що чекає на Європу

середа, 24 квітень 2024, 12:39

Західні країни рано чи пізно захопить хаос громадянської війни. Про це заявив у соцмережі Х американський мільярдер Ілон Маск. Таким чином він відреагував на публікацію канадського професора Гада Саада, який спрогнозував конфлікт через міграційну політ...

Житель Прикарпаття захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками", але далі втрутилась СБУ (фото)

середа, 24 квітень 2024, 12:27

В Івано-Франківську судитимуть антиукраїнського агітатора, який захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками". Йому "світить" до 8 років в'язниці. Про це повідомили у Службі безпеки в Івано-Франківській області, передають Патріоти України. Інтерне...