"Гроші рулять світом": Через конфлікт із впливовим татом одного з найкращих вчителів України звільняють зі школи

Учні Сергія Берендєєва отримують призи на конкурсах Малої академії наук та набирають по 200 балів (з 200 можливих) на ЗНО з історії.

Співавтор затвердженого Міносвіти шкільного підручника з основ правознавства і власних електронних посібників, відомий в столиці вчитель історії та права Сергій Берендєєв просить своїх випускників, колег, громадськість та журналістів про допомогу в вирішенні трудового спору з офіційною та неофіційною адміністрацією ліцею №157 Оболонського району міста Києва. Своє звернення педагог оприлюднив у соцмережах, передають Патріоти України.

У нього, як у класного керівника 11 класу, сталося непорозуміння з представником батьківської ради, автором громадського бюджету навчального закладу. Причина - відсутність дітей на обов'язковому уроці у зв'язку із проведенням платного заняття з вальсу в межах підготовки до випускного вечора, на яку відреагував Берендєв та попросив учнів повернутися на заняття.

Ображений тато тепер вимагає від вчителя відшкодувати плату на заняття з танців, а керівництво школи вважає за необхідне змусити Сергія Берендєва піти з роботи "за власним бажанням" посеред навчального року.

Діти з класу, які на боці свого вчителя, записали висловлювання цього батька на аудіо й виклали в мережу. Допис Сергія вже набрав понад 200 коментарів та 500 поширень. "Найцікавіше , що з його сином у мене чудові відносини, і він під моїм науковим керівництвом займав призові місця на МАН", - наголошує вчитель.

Попри це, за його словами, йому тепер загрожує звільнення і тому він звертається за підтримкою і розголосом. "Мене звинуватили, що я ображаю батька, зірвав свої батьківські збори, ну, і потрібно готуватися до звільнення. Тепер сиджу пакую чемодани... Розправу готують на вівторок (9 березня - ред.), коли відбудуться збори комісії по цій справі. Зрозуміло, що зараз команда "вершителей судеб" максимально активізується і буде лити на мене бруд і поширювати неправдиві чутки і казати, що вся ця історія неправда і робити все, щоб я звільнився. Звичайно, адже в них на кону не людська честь і гідність, а "кормушка", ой, вибачте, "громадський бюджет", - зазначає на фейсбуці Сергій Берендєєв й підкреслює, що його кривдник всупереч чинному законодавству і встановленим правилам вільно пересувається ліцеєм й дозволяє собі втручатися у навчальний процес.

Берендєєва вже публічно підтримав колишній заступник міністра соціальної політики соціальної політики Сергій Ніжинський. Ось уривок з його заяви:

"Прошу Міністерство освіти і науки України та голову Оболонської РДА Кирила Фесика не допустити "рейдерського управління школою", посилити охорону, адже "інституція смотрящих" може бути тепер в кожній школі, якщо діти та вчителі залежні від зовнішнього управління та корупції.

Прошу Комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій направити відповідні запити до Міносвіти з ініціативою провести службове розслідування. Перед тим як говорити про підвищення оплати праці вчителям, треба зробити все можливе, щоб вони взагалі були в школах".

Своєю чергою директорка закладу Тетяна Єрмак у спілкуванні з журналістами підтвердила наявність згаданого конфлікту й заявила, що останнє слово у цій ситуації - за комісією.

"Я, як директор школи зробила все, чого вимагала ситуація та сторони конфлікту - створила комісію для вивчення конфлікту та повідомила правоохоронні органи про ситуацію. У мене правда одна - вчитель має навчати, учні - вчитися, а батьки - виховувати своїх дітей, не більше і не менше", - сказала вона.

Довідка

Сергій Олександрович Берендєєв - педагог-новатор з 15-річним стажем.

Освітянською спільнотою України він вважається одним з найкращих молодих вчителів історії України, світу й основ правознавства. Минулого року, після впровадження карантину, проводив відео-уроки на муніципальному каналі "Київ".

Його учні отримують призи на конкурсах Малої академії наук та набирають по 200 балів (з 200 можливих) на ЗНО з історії. Слід нагадати, що 2019 року у цьому ж київському ліцеї №157 іншій розлючений тато по-звірячому побив вчителя фізичного виховання. Й тоді саме Сергій Берендєєв організовував всеукраїнську кампанію з привернення уваги до незахищеності вчителів державних шкіл.

Не Довбик: Маркевич розповів, кому з українських форвардів віддає перевагу у збірній

четвер, 28 березень 2024, 19:51

Мирон Маркевич розповів, як змінилась гра збірної України у поєдинку проти Ісландії у порівнянні із матчем проти Боснії і Герцеговини, передають Патріоти України. За словами відомого українського тренера, "синьо-жовті" діяли більш швидко, завдяки чому ...

"Люди занадто розслабились": Росіянин, який воює за Україну, розповів, що його розчаровує у цивільних українцях

четвер, 28 березень 2024, 19:28

Росіянин, який від 2014 року воює за Україну, боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів, що українцям потрібно знову стати єдиним цілим, як це було 2022 року, щоб перемогти Росію, передають Патріоти України. "Барсік" наголосив, що на початку війни ук...