Гроші зникають маленькими сумами вночі: Киян попередили про новий вид шахрайства

Деньги уходят малыми суммами и по ночам: в Киеве столкнулись с новым видом мошенничестваУ Києві помітили новий вид шахрайства. У громадян, які користувалися безконтактною оплатою в громадському транспорті, почали списувати додаткові гроші. Про ситуацію розповіла в Facebook киянка Марія Слинько, яка особисто зіткнулася з проблемою, передають Патріоти України.

Дівчина оплатила проїзд в автобусі банківською картою за допомогою терміналу платіжної системи "ПіК", а вночі ця оплата несподівано продублювалася ще два рази. "У червні сталася та сама історія, але я проігнорувала", - розповіла киянка.

Вона зазначила, що звернулася до компанії-власника терміналу з вимогою повернути кошти, але відповіді так і не отримала. Причина збою залишається невідомою. Коментатори припустили, що можуть спеціально знімати додаткову оплату саме вночі, щоб це було непомітно для користувачів карт. "При великій кількості транзакцій за день людина дійсно може навіть не помітити, що гроші йдуть", - зазначила Слинько. Підписники також порадили киянці звернутися до свого банку з заявою про скасування транзакції, якщо з моменту інциденту не пройшло ще 3 дні.

Оце так! Телемарафон внесли у звіт Держдепу США про порушення прав людини в Україні

середа, 24 квітень 2024, 11:30

Державний департамент США в опублікованому звіті за 2023 рік щодо порушення прав людини в України згадав національний телемарафон. Відповідний звіт розміщений на сайті американського Держдепу, передають Патріоти України. Там зазначається, що підписання...

Хочуть мобілізувати? Навіщо українців за кордоном кличуть у консульства і чому не видають документи

середа, 24 квітень 2024, 11:28

Оновлення військово-облікових даних чоловіками за кордоном необхідно для того, щоб працівники Територіального центру комплектування розуміли, хто знаходиться за кордоном і не витрачали час на оформлення повісток в Україні. Про це заявив народний депута...