Грошова допомога від Червоного Хреста: Хто ще може отримати по 2500 грн до кінця року

Міжнародний комітет Червоного Хреста протягом усієї війни допомагає українцям, що потерпіли від російської агресії. ВПО можуть одноразово отримати по 2500 грн від організації, і для цього не потрібно подавати ніяких документів, передають Патріоти України.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що виплати від Червоного Хреста здійснюватимуться на підставі наявних відомостей інформаційної бази ВПО. Тобто для отримання виплат не потрібно буде подавати жодних заяв. Перевага надаватиметься ВПО з окупованих територій і зон бойових дій, але й інші категорії населення зможуть розраховувати на допомогу.

Пріоритетними будуть такі категорії населення:

  • особи з інвалідністю;
  • багатодітні сім’ї;
  • сім’ї, які мають на утриманні та вихованні дитину-сироту;
  • родини, які виховують дитину з інвалідністю.

Термін надання допомоги – 1 місяць. При цьому виплати не залежать від інших видів допомоги, зокрема виплати допомоги на проживання ВПО (2000 грн на дорослого і 3000 грн на місяць - на дитину або людину з інвалідністю).

Також Червоний Хрест надає одноразову грошову допомогу українцям, які постраждали від воєнних дій. Зокрема, жителі звільненої Херсонської області зможуть отримати по 1200 грн. Для підтримки громадян, які опинилися у складній ситуації, виділили 100 млн грн.

У Червоному Хресті наголосили, що гроші почнуть виплачувати через Укрпошту з грудня. Мешканці зможуть отримати кошти через два стаціонарні поштові відділення, розташовані в обласному центрі.

В боях з російськими окупантами загинув головний сержант бригади "Хартія", орденоносець Олександр Ющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:14

Під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Долинське Дніпропетровської області загинув головний сержант 13-ї бригади Національної гвардії України "Хартія" Олександр Ющенко, повідомляє пресслужба бригади. Пряма мова мера: "Штаб-сержа...

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...