Гроза лінкорів імперського флоту Японії: Поблизу узбережжя Філіппін знайшли найбільш знамениту субмарину ВМС США часів Другої світової

Екіпаж цього підводного мисливця за півтора року активних бойових дій потопив більше за загальним тоннажем японських кораблів ніж будь який інший за час Другої світової війни

У Південнокитайському морі біля Філіппін виявили рештки підводного човна Військово-морських сил США. Субмарина відома великою кількістю потоплених японських кораблів у часи Другої світової війни.

Про знахідку корабля під назвою USS Harder (з англійської – сильніший), повідомляє BBC.

За даними Командування військово-морської історії та спадщини США (NHHC), субмарину знайшли на глибині понад 900 метрів.

Підводний човен виявили у відносно неушкодженому стані. Корабель, як стверджує NHHC, лежить вертикально на кілю – поздовжній балці на нижній частині.

Знайдена субмарина, яка плавала під девізом "Удар їх сильніше", – один із найвідоміших в історії США кораблів, який потопив більше японських великих броньованих кораблів (лінкорів) ніж будь-який інший.

USS Harder потопили ворожі сили 29 серпня 1944 року під час спроби військових сил США відбити Філіппіни в Імперського флоту Японії. Разом із кораблем на дні опинилися 79 осіб екіпажу.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...