"Група Руснака, призначеного сьогодні, в 2014-му знешкодила найнебезпечнішу ДРГ під Слов'янськом", - Бутусов про нового начальника контррозвідки СБУ

5 липня невелика група оперативників контррозвідки під командуванням Олександра Руснака в неконтрольованому українськими військами селі Богородичне захопила диверсійну групу "Кочегар".

Юрій Бутусов. Фото: соцмережі.

Група Олександра Руснака, призначеного сьогодні начальником Департаменту контррозвідки, в 2014-му знешкодила найнебезпечнішу ДРГ терористів під Слов'янськом. Про це повідомив у своєму блозі головний редактор Цензор. НЕТ Юрій Бутусов, передають Патріоти України.

Так, 5 липня невелика група оперативників контррозвідки під командуванням Руснака в неконтрольованому українськими військами селі Богородичне захопила диверсійну групу "Кочегар".

"Група "Кочегар" була найнебезпечнішим диверсійним підрозділом під Слов'янськом, і зробила найбільшу кількість нападів на українські війська на дорогах. У Богородичному українських підрозділів не було, і диверсанти виставили пост спостереження. Та контррозвідники знали в яких конкретно будинках треба шукати. Зав'язався бій, але противник був захоплений зненацька, й організований опір було швидко придушено. У наших втрат не було. Живими було захоплено в полон зі зброєю 5 диверсантів. Також вилучено гранатомет, снайперську гвинтівку, автомати, протитанкові міни, тепловізор", - написав журналіст.

За словами Бутусова, це був один із перших великих успіхів нашої контррозвідки. "Група "Кочегар" вчинила цілу серію нападів на українські війська, внаслідок чого було втрачено 1 БМП, 3 БТР, 8 автомобілів. У результаті нападу "Кочегара" на колону 4-ї роти 95-ї аеромобільної бригади біля села Долина 22 червня 2014-го важких поранень зазнали десантники Юрій Весельський і Сергій Козак. Після ліквідації групи "Кочегар" диверсії під Слов'янськом припинилися", - розповів він.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...