Грузію накрила третя хвиля COVID-19: Вся країна опинилась у "червоній" зоні

За добу в Грузії виявлено 2 616 нових COVID-випадків. Це максимальний показник з 22 грудня 2020 року.

Грузія через темпи поширення коронавірусу повернулася в "червону" зону. У країні хочуть знову зобов'язати громадян носити захисні маски на відкритому просторі, повідомляють Патріоти України з посиланням на Ехо Кавказу.

"Зараз ми в "червоній" зоні. Це один з головних приводів для тривоги, і повинні бути вжиті відповідні заходи", - заявив глава Національного центру з контролю захворювань Грузії Аміран Гамкрелідзе.

Він додав, що з метою превенції поширення захворювання може бути знову рекомендовано жителям носіння масок на відкритому просторі.

"Сьогоднішня епідситуація подібна до тієї, що була в нас у кінці жовтня, на початку листопада, і коли ми наближалися до піку в кінці листопада. Тому, це вимагає великої уваги. Ми перейшли в "червону" зону за всіма індикаторами", - зазначив чиновник.

Він вважає, що громадяни розслабилися і нехтують масками навіть у закритих приміщеннях.

"Ми раніше рекомендували, щоб на відкритому просторі, там, де збирається певна кількість людей, де колективне скупчення, обов'язково носили маски. Штаб відпрацює це питання і, напевно, будуть внесені відповідні зміни", - сказав Гамкрелідзе.

Він також закликав населення вакцинуватися від коронавірусу.

Смертельна ДТП на Львівщині: Водій збив двох 10-річних дівчат на самокаті

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:27

У місті Старий Самбір Львівської області іномарка збила двох дівчат, які їхали на самокаті. Про це повідомляє видання "Львівська мануфактура новин", передають Патріоти України. Одну з дівчат, з діагнозом закритий перелом правої руки, скерували до Охмат...

Дуже злякався? Легіонер "Шахтаря" хоче залишити Україну після обстрілів Києва

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Венесуельський нападник донецького "Шахтаря" Кевін Келсі хоче залишити український клуб, повідомляє Telegram-канал "Футбол з вертольота". За інформацією джерела, бажанням 19-річного футболіста залишити клуб є страх війни у країні, передають Патріоти Ук...