Господині на замітку: Печемо до свят ароматний Різдвяний пиріг - рецепт і поради

Наближається 6 січня - різдвяний Святвечір, коли за великим столом після першої зірки збереться вся родина. Як правило, в цей вечір готують 12 пісних страв, серед яких голубці, капусняк або борщ, вареники і різдвяний пиріг. theLime вирішив поділитися з вами рецептом десерту, який точно сподобається вашим рідним і близьким.

Інгредієнти для тіста: борошно (1 склянка), цукор (150 г), сметана (4 ст. л.), апельсин (1 шт.), ванільний цукор (1 пакетик), сода (1/2 ч. л.).

Інгредієнти для начинки: вершкове масло (80 г), яблука (2 шт.), апельсин (1 шт.), цукор (4 ст. л.).

Інгредієнти для прикрашання: волоські горіхи, кориця, цукрова пудра, журавлина.

Приготування

Спочатку необхідно зробити начинку: взяти яблука, промити, розрізати на половинки, видалити серцевину і нарізати півкільцями. Також порізати помитий апельсин (разом зі шкіркою).

Розігріти з вершковим маслом сковороду, викласти нарізані фрукти разом з цукром, протушкувати на середньому вогні до напівпрозорості.

Далі необхідно замісити тісто. Для нього знадобиться цедра апельсина і м'якоть його половини (її нарізати дрібно, кубиками). У мисці змішати борошно, сметану і цукор, додати соду, ванільний цукор, цедру і м'якоть апельсина.

Фото: pixabay.com

Порада: Для того, щоб бісквіт вийшов повітряним, замість соди краще використовувати розпушувач. Також борошно з розпушувачем слід обов'язково просіяти через сито, це можна зробити навіть кілька разів. Таким чином ми насичуємо борошно киснем, роблячи його більш повітряним, що найкращим чином позначається на якості випічки.

Форму для запікання змастити вершковим маслом, викласти на дно начинку, зверху вилити тісто.

Поставити запікати в розігріту до 200°С духовку приблизно на 40-50 хвилин.

Вийняти з духовки пиріг, дати йому трохи охолонути і викласти на блюдо для подачі, перевернувши начинкою вгору.

Щоб прикрасити пиріг, можна використати будь-які ягоди, горіхи, цукрову пудру, корицю та інші спеції.

Порада: Горіхи найкраще подрібнити в блендері, зробивши таким чином горіхову крихту.

Смачного!

Фото: pixabay.com

В Україні зростуть ціни на стратегічний продукт: Ось про що йдеться

неділя, 27 липень 2025, 6:33

В Україні очікується незначне здорожчання олії. Продукт, який українці використовують для приготування багатьох страв, додасть у ціні вже в серпні. Про це повідомляють Новини.LIVE, передають Патріоти України. На агроринку вже зросла вартість олійного з...

Від штрафів до депортації: Ось за що карають українців у Польщі

субота, 26 липень 2025, 23:25

Українці в Польщі повинні дотримуватися місцевих правил і законів, аби не стикнутися з серйозними проблемами. За деякі правопорушення штрафують на великі суми. В окремих випадках іноземців навіть можуть депортувати. Сайт Новини.LIVE розповідає, за що у...