Господині на замітку: Печемо до свят ароматний Різдвяний пиріг - рецепт і поради

Наближається 6 січня - різдвяний Святвечір, коли за великим столом після першої зірки збереться вся родина. Як правило, в цей вечір готують 12 пісних страв, серед яких голубці, капусняк або борщ, вареники і різдвяний пиріг. theLime вирішив поділитися з вами рецептом десерту, який точно сподобається вашим рідним і близьким.

Інгредієнти для тіста: борошно (1 склянка), цукор (150 г), сметана (4 ст. л.), апельсин (1 шт.), ванільний цукор (1 пакетик), сода (1/2 ч. л.).

Інгредієнти для начинки: вершкове масло (80 г), яблука (2 шт.), апельсин (1 шт.), цукор (4 ст. л.).

Інгредієнти для прикрашання: волоські горіхи, кориця, цукрова пудра, журавлина.

Приготування

Спочатку необхідно зробити начинку: взяти яблука, промити, розрізати на половинки, видалити серцевину і нарізати півкільцями. Також порізати помитий апельсин (разом зі шкіркою).

Розігріти з вершковим маслом сковороду, викласти нарізані фрукти разом з цукром, протушкувати на середньому вогні до напівпрозорості.

Далі необхідно замісити тісто. Для нього знадобиться цедра апельсина і м'якоть його половини (її нарізати дрібно, кубиками). У мисці змішати борошно, сметану і цукор, додати соду, ванільний цукор, цедру і м'якоть апельсина.

Фото: pixabay.com

Порада: Для того, щоб бісквіт вийшов повітряним, замість соди краще використовувати розпушувач. Також борошно з розпушувачем слід обов'язково просіяти через сито, це можна зробити навіть кілька разів. Таким чином ми насичуємо борошно киснем, роблячи його більш повітряним, що найкращим чином позначається на якості випічки.

Форму для запікання змастити вершковим маслом, викласти на дно начинку, зверху вилити тісто.

Поставити запікати в розігріту до 200°С духовку приблизно на 40-50 хвилин.

Вийняти з духовки пиріг, дати йому трохи охолонути і викласти на блюдо для подачі, перевернувши начинкою вгору.

Щоб прикрасити пиріг, можна використати будь-які ягоди, горіхи, цукрову пудру, корицю та інші спеції.

Порада: Горіхи найкраще подрібнити в блендері, зробивши таким чином горіхову крихту.

Смачного!

Фото: pixabay.com

Війна наздогнала їх далеко від фронту: Зарізані російським Z-патріотом українці виявились бійцями СВО, котрі проходили реабілітацію у Німеччині після важких поранень

неділя, 28 квітень 2024, 17:43

Хлопці були дуже слабими внаслідок поранень, щоб на рівних відбиватись від кровожерливого рашиста. Убиті росіянином у німецьком містечку Мурнау українці були військовослужбовцями і проходили реабілітацію після поранень. Про це в неділю, 28 квітня, пові...

У Запоріжжі підлітки-акробати зірвались з висоти під час виступу в цирку: Поліція розповіла подробиці

неділя, 28 квітень 2024, 16:15

Правоохоронці встановлюють обставини нещасного випадку в Запорізькому державному цирку. Про це повідомили на сайті Головного управління Національної поліції в Запорізькій області, передають Патріоти України. Ситуація сталася під час виконання гімнастич...