Гучне і жорстоке вбивство: Вперше за десять років в Японії повісили громадянина Китаю

Міністр юстиції Масако Морі

Японія стратила цього іноземця за гучне і жорстоке вбивство родини з чотирьох людей, включно з двома дітьми. Це перша страта не підданого Японії за 10 років, зазначають Патріоти України. Чоловік, на ім'я Вей Вей, вчинив вбивства у 2003 році разом з двома співучасниками, котрі після того втекли до Китаю, де одного стратили у 2005 році, а другого засудили до довічного ув'язнення.

Японія почала розголошувати імена страчених ув'язнених лише у 2007 році. Відтоді назвали лише одного страченого іноземця - також китайця, повішеного у 2009 році.

Міністр юстиції Масако Морі заявила, що вона підписала виконання страти Вей Вей "після ретельного розгляду".

"Це надзвичайно жорстокий випадок, коли всю щасливу родину, включно з восьмирічною та 11-річною дитиною, вбили через справді егоїстичні причини", - сказала вона.

У Японії засудженим до смертної кари не повідомляють про дату їхньої страти до дня її проведення.

Вей Вей, колишній студент-лінгвіст, якому зараз 40 років, зізнався у скоєнні вбивств, але заперечив свою провідну роль у злочині.

Він та його спільники намагалися пограбувати будинок бізнесмена Сінджіро Мацумото в місті Фукуока. Пана Мацумото задушили, як і двох дітей, а його дружину втопили у ванній. Їхні тіла скинули в бухту Хаката. Китаєць, якого повісили у 2009 році, убив трьох земляків, з якими жив у Токіо.

"Мандрівка" стала фатальною: Із Тиси витягнули тіла двох чоловіків

неділя, 28 квітень 2024, 11:28

Тіла двох чоловіків у річці Тиса виявили учора ввечері під час патрулювання прикордонники відділу "Тячів" Мукачівського загону, передають Патріоти України. Деталі: До місця події викликали рятувальників ДСНС та співробітників поліції. Через високі поро...

Вчені заявили, що людська шкіра може вбирати хімікати з мікропластику

неділя, 28 квітень 2024, 9:59

Вогнестійкі домішки у складі мікропластику можуть поглинатися шкірою і потрапляти у кров. Про це повідомляє Medical News Today із посиланням на результатидослідження, яке опубліковане в журналі Environment International, передають Патріоти України. Нау...