Гучні арешти в Одесі: "Злочинці контролювали міськраду та бюджет", - НАБУ

Йдеться про дуже відомих діячів як Одеси, так і загальноукраїнського рівня

Детективи НАБУ затримали трьох осіб за підозрою у створенні злочинної організації, яка контролювала посадових осіб Одеської міської ради, та скоєння інших корупційних злочинів. Про це повідомляє НАБУ у понеділок, 5 грудня.

За даними слідства, з осені 2021 року учасники злочинної організації контролювали питання забудови в Одесі, кошти місцевого бюджету, а також діяльність комунальних підприємств та їхню взаємодію з приватним сектором ринку.

"Фактично злочинна організація тримала під контролем усі значні бюджетні витрати Одеси та узгоджувала основні питання порядку денного сесій Одеської міської ради", – йдеться у повідомленні.

За даними НАБУ, ці особи налагодили процес системного підкупу чиновників та депутатів місцевої ради, які забезпечували ухвалення потрібних рішень органом місцевого самоврядування.
На сьогоднішній день викрито двох організаторів злочинної схеми та їх довірену особу. Наразі встановлюються інші причетні до діяльності організації, повідомили в НАБУ. Попередня правова кваліфікація - за статтями про створення злочинної організації та пропозицію неправомірної вигоди (ч.1 ст. 255, ч.3 ст. 369 КК України).
ЗМІ повідомили, що співробітники НАБУ затримали одеського бізнесмена Бориса Кауфмана. Стверджувалося, що президента місцевого футбольного клубу "Чорноморець" підозрюють в організації злочинної діяльності.

За даними Української правди, йдеться крім бізнесмена Бориса Кауфмана йдеться також про екснардепа 4 скликання Олександра Грановського (Боруховича).

Довідка: Кауфман і Грановський давні бізнес-партнери. Зокрема, вони керують кількома готелями через компанію Vertex Hotel Group.

Борис Кауфман – одеський бізнесмен. Він є засновником інвестиційної компанії Vertex United, до складу якої входять активи готельного напряму ( "Брістоль", "Лондонська", "Президент-Готель"), медіа-активи та інвестиційні проекти. Також Кауфман - співвласник найбільшої української дистриб'юторської компанії TEDIS Ukraine.

А в 2013 році Vertex United купила у медіа-холдингу Бориса Ложкіна і мільярдера Геннадія Боголюбова медіа-проект "Фокус".

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...

Навіть гонорар не мав значення: Спаринг-партнер Усика відмовився від бою з бійцем із Росії й допоміг непереможному німцю його нокаутувати

четвер, 18 квітень 2024, 21:59

Чемпіон EBU у надважкій вазі Олександр Захожий (19−0, 15 КО) розповів про те, що йому пропонували провести бій в Саудівській Аравії з росіянином Арсланбеком Махмудовим (18−1, 17 КО), який виступає за Канаду, передають Патріоти України. «Я одразу відмов...