"Гуманний" суд відпустив під домашній арешт: У лікаря вилучили майже мільйон доларів (фото)

Прокуратура зверталася до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу - тримання під вартою з альтернативою застави близько 3 мільйонів гривень.

В результаті обшуків у завідувача відділення трансплантації та хірургії печінки Національного інституту трансплантології імені Шалімова вилучили приблизно мільйон доларів готівки, йому оголошено підозру. Про це заявила речниця столичної прокуратури Надія Максимець, передають Патріоти України.

"840 тисяч доларів США були вилучені вчора з банківської скриньки лікаря-трансплантолога, затриманого на хабарі. З урахуванням всіх обшуків загальна сума вилучених коштів складає близько 1 млн доларів США".

За словами Максимець, лікарю вже вручили повідомлення про підозру за ч. 4 ст. 368 КК України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою в особливо великому розмірі). Прокуратура звернулася до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу - тримання під вартою з альтернативою застави близько 3 мільйонів гривень.

Пізніше 4 жовтня Голосіївський райсуд Києва відпустив під нічний домашній арешт затриманого за підозрою у хабарництві лікаря-трансплантолога Олега Котенка. "Суд обрав підозрюваному домашній арешт в нічний час. Ми вважаємо цей запобіжний захід зам’яким, не погоджуємося з рішенням суду, тому готуємо апеляцію", - сказала Максимець.

Котенко зобов’язаний не покидати будинок в період з 21:00 до 7:00. Запобіжний захід діятиме до 1 грудня 2019 року. Водночас суд задовольнив клопотання прокурора про відсторонення Котенка з посади завідувача відділення на час досудового розслідування. Водночас він може здійснювати діяльність як лікар: надавати медичну допомогу та брати участь в операціях.

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...

Громадянка РФ організувала роботу борделів у центрі Києва (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 21:02

У Києві затримали громадянку РФ та її трьох спільників, які організували діяльність місць розпусти під виглядом роботи масажних салонів. Борделі знаходились у центрі міста. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Зловмисникам загрожує до семи...