І наче ж не бомбили - просто забагато пили: Понад 100 тис. осіб залишилися без електрики у Новосибірській області РФ, сибіряків влада закликає "набратися терпіння"

Жителі міста Бердськ Новосибірської області залишилися без електрики та води після того, як навантажувач упустив опору ЛЕП. Про це пише The Moscow Times у неділю, 4 серпня.

Як зазначив мер Роман Бурдін, на цей час світла немає у всьому місті, населення якого становить 102,8 тис. осіб.

Бурдін закликав місцевих жителів "набратися терпіння", а ситуацію назвав "нестандартною".

"З критичного, звичайно, це наша лікарня, де пацієнти перебувають на апаратах ШВЛ, ну і так далі електрика потрібна. Тому оперативно питання вирішуємо", - повідомив він.

Це не єдиний останнім часом випадок в РФ, коли внаслідок аварії без електрики залишаються сотні тисяч осіб. Так, у середині липня після відключення енергоблока на Гусиноозерській електростанції електрика зникла у будинках у 115 тисяч мешканців Улан-Уде. Гусиноозерська ГРЕС - найбільша конденсаційна електростанція в Забайкаллі.

Нагадаємо, в Бурятії сталася аварія на Гусиноозерській ДРЕС, унаслідок чого 115 тисяч жителів регіону залишилися без електропостачання. Там відключили один із трьох енергоблоків, а у соцмережах місцеві мешканці писали, що чули сильний вибух і бачили дим над об'єктом. Однак офіційних коментарів із цього приводу влада не надавала. Із сусідньої Іркутської області довелося перерозподіляти потужності енергосистеми, щоб живити Бурятію.

Раніше стало відомо, що відключення електроенергії в Краснодарському краї Росії торкнулися понад 325 тис. осіб, у Ростовській області - понад 226 тис.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші

Тепер озброєна розумними бомбами з лазерним наведенням: Українська "Баба Яга" стала ще страшнішою

середа, 7 серпень 2024, 9:17

Українські безпілотники "Баба Яга" отримали нову потужну зброю. Останні зображення показують, що нічні дрони-бомбардувальники тепер оснащені керованими високоточними бомбами, здатними уражати з великої відстані, передають Патріоти Україн. Як йдеться у ...

В Україні стрімко переписали ціни на популярний продукт: Чого чекати далі

середа, 7 серпень 2024, 9:08

Ціни на кавуни в Україні знизилися майже вдвічі. Причина - сильна спека, через яку виробники прагнуть якнайшвидше продати свою продукцію. Про це повідомив провідний науковий співробітник Інституту аграрної економіки Богдан Духницький, передають Патріот...