І пасажирів підбурював: У Черкасах водій автобуса побив хлопчика та пошкодив його телефон через посвідчення пільговика (відео)

Людей із посвідченням про інвалідність на маршруті №22 випихують з дверей автобуса, а в людей на інвалідному візку вимагають 5 гривень.

Інцидент трапився на маршруті №22 16-го січня. Сварка розпочалася між кондуктором і підлітком через показане посвідчення дитини з багатодітної родини. Закінчилася ж тим, що водійавтобуса вдарив хлопця.

Черкасець Павло - 15-річний підліток із багатодітної родини. У той вечір, коли стався неприємний випадок, саме пільгове посвідчення стало "причиною" для персоналу маршруту побити дитину.

- Коли кондуктор побачила посвідчення, вона сказала: "Чого це ти катаєшся? Ви ж не навчаєтесь". Я не захотів відповідати і вона почала виганяти мене з салону автобуса. Казала, що є відповідна постанова, яка забороняє мені їздити. Але коли я попросив її показати - сказала звертатись на гарячу лінію міської ради, - згадує підліток. Інших пільговиків у салоні автобуса на той момент не було - усі пасажири крім Павла оплатили свій проїзд.

Водій нерухомо стояв близько 20 хвилин, підбурюючи пасажирів "виштовхнути це" з салону. Врешті-решт, коли працівникам маршруту набридла сварка, автобус поїхав.

- Коли я вийшов на своїй зупинці, до мене підійшов водій. Він нецензурно висловлювався в мій бік і почав штовхатися. В якийсь момент штовхнув надто сильно і я впав. Із голови злетів блейзер, який водій забрав. Я пішов до нього забрати свою річ, а водій вже на дорозі знову почав мене бити і забирати ще й телефон, - розповідає Павло.

У результаті керманич маршрутки забруднив речі, побив підлітка і погнув його телефон.

Журналістам у пресслужбі ПП "Еліт-Транс" відповіли категорично:

- В ситуації розбираємося, ніхто хлопчика не бив, жодних коментарів не даємо. Вибачте, будь ласка, до побачення, - відповів оператор.

"ДІТЯМ ІЗ БАГАТОДІТНИХ СІМЕЙ У САЛОНІ МІСЦЬ НЕМАЄ"

Однак інцидент, коли дітей із багатодітних сімей змушують виходити з автобуса, відбувається вже не вперше. Черкащанка Наталія Горошко-Юр'єва - багатодітна мама. Вона розповідає, що в її присутності дитину ледь не вигнали з салону маршрутки.

- Кондуктор почала вимагати сплатити за проїзд дитини, спираючись на те, що до 25 січня пільга не дійсна. На мої слова пред'явити офіційну постанову вона відповіла, що їй написала диспетчер у телефоні, але пред'являти не захотіла. Увесь час, поки ми їхали, вона не зводила з нас погляду.

Пасажири, з якими пані Наталя їхала в салоні, зізналися: за декілька зупинок до цієї ситуації кондуктор змусила дівчинку-пільговика заплатити за проїзд.

- Якби мене не було поряд, то й мою 12-річну дитину змусили б заплатити або вигнали з маршрутки, - здогадується Наталія Горошко-Юр'єва.

ЛЮДЯМ НА ІНВАЛІДНОМУ ВІЗКУ КРИЧАТЬ: "ВСТАВАЙТЕ І ЙДІТЬ ПІШКИ!"

Однак неприємності в салоні маршруту №22 трапляються не лише у дітей із багатодітних родин. На початку січня декілька черкасців зареєстрували скаргу на сайті міської ради про порушення на цьому ж маршруті.

- Маршрут № 22 - це постійне хамство і скандали кондукторів. Людей із посвідченням про інвалідність випихують з дверей автобуса,а в людей на інвалідному візку вимагають 5 гривень. Мовляв, це за візок. У мене вимагали плату за дитячу каляску. А те, що в дитини інвалідність - не причина. Кричали, що вона мусить встати і йти пішки, - обурюється черкащанка Ірина.

Віра Перехрест обурюється: для водіїв хамство - це звична справа.

- Водії так себе поводять із пільговиками. Ображають, не беруть в маршрутки. Закривають двері, щоб людина не ввійшла в салон, - згадує черкащанка.

Однак у міській раді наголошують: у пільговому проїзді людям не мають права відмовляти. У разі, якщо під час проїзду в автобусі у вас виник конфлікт чи претензії до персоналу, ви можете поскаржитись на їх дії на сторінці міської ради або зателефонувавши на гарячу лінію 15-55.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...