І там напаскудили: Астронавтам на МКС довелося ховатися - у космосі розвалився російський супутник

Непрацюючий російський супутник розвалився на орбіті на понад 100 уламків. Це змусило астронавтів на Міжнародній космічній станції близько години шукати укриття, повідомили американські космічні агентства, передають Патріоти України.

Відомо, що російський супутник спостереження Землі РЕСУРС-П1 вийшов з ладу кілька років тому. Що саме спричинило його розпад, достеменно невідомо.Космічне командування США, яке відстежувало падіння уламків, заявило, що безпосередньої загрози для інших супутників не було.

"Великі уламки на орбіті трапляються рідко, але викликають дедалі більше занепокоєння, оскільки космос стає переповненим супутниковими мережами, життєво важливими для повсякденного життя на Землі, від широкосмугового інтернету і зв'язку до базових навігаційних послуг, а також супутниками, які більше не використовуються", – наголошується в матеріалі. Аналітики припускають, що причиною розпаду могла стати проблема із супутником, наприклад, залишки пального на борту, що призвели до вибуху.

Не приховувати, а викорінювати!

неділя, 30 червень 2024, 23:09

Чим більше влади має правитель – тим важче йому з нею розлучатися. І тим частіше виникають різні ідеї: як би щось зробити так, щоб свято влади ніколи не закінчувалося. Основним симптомом є намагання за будь-яку ціну заглушити критику. Причому так, щоб...

Грабунок триває: Окупанти на Луганщині збираються передати житло українців силовикам і мігрантам

неділя, 30 червень 2024, 21:28

На тимчасово окупованій частині Луганської області представники угруповання "ЛНР" збирається "узаконити" передачу житлових приміщень з ознаками "безхазяйного майна" російським силовикам, службовцям країни-агресора, та мігрантам з Центральної Азії, пере...