І це не кавуни: В Україні ціни на найпопулярніші осінні плоди впали до рекордного рівня

З початку вересня в Україні більш ніж у півтора раза зменшилася оптова вартість сливи. У 2020-му цю культуру продавали дорожче, оскільки значна частина врожаю загинула через заморозки. Але вже в цьому році урожай різко виріс та повалив ціни, передають Патріоти України.

На цю мить вартість слив в супермаркетах становить від 12 до 25 грн/кг. Наголошується, що таких цін не було мінімум останні чотири роки. Вони становлять близько $0,26/кг, а ще двома тижнями раніше були на рівні $0,22/кг, повідомляє East-fruit.com.

Для садівників України слива як і раніше є додатковим нішевим напрямком бізнесу. Тому і технології вирощування, і технології доопрацювання і тривалого зберігання, Не кажучи вже про торгові контакти і досвід експорту, в Україні не так добре розвинені, як, наприклад, в Молдові. Звідси і настільки значне зниження цін у порівнянні з попередніми роками на тлі зростання виробництва, йдеться в матеріалі.

Скільки коштує слива в українських супермаркетах:

  • у Varus вартість починається від 12.50 грн/кг;
  • в "Ашані" – від 20.90 грн/кг;
  • у супермаркеті Novus 1 кг сливи обійдеться у 23.99 грн;
  • в Metro-24.90 грн.
Ціна сливи в "Варусі"
Вартість сливи в супермаркеті "Ашан"

Що стосується цін на інші фрукти, то, наприклад, ціни на лохину почали різко зростати. Це пов'язано із завершенням сезону ягоди. Залишкові партії ягоди фермери продають по 120-180 грн/кг, тоді як у серпні лохину можна було придбати за 90-100 грн/кг.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...