І це не кавуни: В Україні ціни на найпопулярніші осінні плоди впали до рекордного рівня

З початку вересня в Україні більш ніж у півтора раза зменшилася оптова вартість сливи. У 2020-му цю культуру продавали дорожче, оскільки значна частина врожаю загинула через заморозки. Але вже в цьому році урожай різко виріс та повалив ціни, передають Патріоти України.

На цю мить вартість слив в супермаркетах становить від 12 до 25 грн/кг. Наголошується, що таких цін не було мінімум останні чотири роки. Вони становлять близько $0,26/кг, а ще двома тижнями раніше були на рівні $0,22/кг, повідомляє East-fruit.com.

Для садівників України слива як і раніше є додатковим нішевим напрямком бізнесу. Тому і технології вирощування, і технології доопрацювання і тривалого зберігання, Не кажучи вже про торгові контакти і досвід експорту, в Україні не так добре розвинені, як, наприклад, в Молдові. Звідси і настільки значне зниження цін у порівнянні з попередніми роками на тлі зростання виробництва, йдеться в матеріалі.

Скільки коштує слива в українських супермаркетах:

  • у Varus вартість починається від 12.50 грн/кг;
  • в "Ашані" – від 20.90 грн/кг;
  • у супермаркеті Novus 1 кг сливи обійдеться у 23.99 грн;
  • в Metro-24.90 грн.
Ціна сливи в "Варусі"
Вартість сливи в супермаркеті "Ашан"

Що стосується цін на інші фрукти, то, наприклад, ціни на лохину почали різко зростати. Це пов'язано із завершенням сезону ягоди. Залишкові партії ягоди фермери продають по 120-180 грн/кг, тоді як у серпні лохину можна було придбати за 90-100 грн/кг.

Пролунали постріли: У Чернівецькій області цивільні накинулися на працівника ТЦК

субота, 20 квітень 2024, 16:41

У Чернівецькій області місцеві скоїли масовий напад на працівників ТЦК та СП. Один з працівників ТЦК відкрив вогонь, передають Патріоти України. Як повідомляє прес-служба обласного ТЦК, інцидент стався сьогодні, поблизу села Чорногузи, під час здійснен...

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку (фото)

субота, 20 квітень 2024, 16:19

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку в Голосіївському районі. Про це повідомила патрульна поліція Києва та оприлюднила відповідні фото, передають Патріоти України. "У Голосіївському районі інспектори отримали повідомлення п...