І це не шкода для зору! Названо головну небезпеку смартфонів

Головну небезпеку мобільних телефонів назвало видання The Sun із посиланням на нещодавно проведене дослідження, передають Патріоти України.

Журналісти видання повідомили, що під час дослідження вчені взяли мазки з сидінь унітазів та зі смартфонів та віддали їх на лабораторне дослідження. Його результати показали, що поверхня 52 відсотків телефонів була сильно заражена мікробами, а в одного з гаджетів рівень забруднення виявився у шість разів вищим, ніж на сидінні унітаза.

Також дослідники провели опитування, під час якого 60 відсотків респондентів розповіли, що користуються телефонами у туалеті та у ванній, ще 15 відсотків зізналися, що рідко миють руки. А 75 відсотків батьків бачать, що маленькі діти беруть смартфони до рота.

Експерти гігієнічної компанії, яка проводила дослідження, закликали всіх людей мити руки щонайменше п'ять разів на день і обов'язково - після відвідування туалету. «Кожного разу, коли ви торкаєтеся телефону, ви поширюєте мікроби. Регулярно протирайте смартфон антибактеріальною серветкою», - порадили вони.

Останній спекотний день. Синоптики запевняють, що погода щміниться до кінця тижня

четвер, 2 травень 2024, 8:50

2 травня в Україні переважатиме мінлива хмарність без опадів. . Лише у Сумській, Харківській та Луганській областях вдень місцями пройде невеликий дощ, повідомили в Українському гідрометцентрі. . Вітер буде північно-східний, на заході країни - півден...

"Це так не працює": Вчений розповів, у чому шкідливість БАДів

четвер, 2 травень 2024, 8:39

Маркетологи в Україні найчастіше спекулюють на БАДах, називаючи їх засобами "для покращення здоров'я". Але біодобавки не такі корисні, як здається на перший погляд. Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповів відомий генетик і біогеронтолог, кандидат біол...