"І це всього за 12 днів": У Словаччині збір для України наближається до чотирьох мільйонів євро, - ЗМІ

У Словаччині кампанія громадянського збору коштів на допомогу Україні наближається до чотирьох мільйонів євро: люди назбирали великі гроші за 12 днів, в той час як словацький уряд "страйкує" участь у чеській ініціативі щодо допомоги українцям, передають Патріоти України.

Як відомо, Словаччина офіційно відмовилася брати в ній участь. На успішності волонтерів наголошує Le Monde. Станом на 27 квітня сума збору становить приблизно 3,87 мільйона євро. Видання зазначає: "Понад 60 000 благодійників пожертвували 3,87 мільйона євро на допомогу українському сусідові. Десять днів тому організатори кампанії зі збору коштів заявили, що хочуть зібрати один мільйон євро".

Там нагадали, що після переобрання прем'єр-міністром Словаччини Роберта Фіцо, чиновник припинив військову допомогу Україні й виступив за мирні переговори між Києвом та Росією. Як підкреслив один з головних донорів громадської ініціативи Томаш Бенетін, така поведінка Фіцо стала чи не головним поштовхом для нього зібрати гроші. "Я хотів, щоб світ знав, що Словаччина складається не тільки з прокремлівських політиків", - цитує його слова ЗМІ.

Водночас представник ініціативи Зузана Іжакова згадувала: "Ми, народ Словаччини, хочемо і можемо допомогти Україні. Ми хочемо показати, що не тільки уряд і Роберт Фіцо вирішують це питання".

На вулицях стане суттєво темніше: У Києві починають економити світло через дефіцит електрики у мережі

четвер, 9 травень 2024, 18:50

У Києві через дефіцит в енергосистемі зменшать яскравість усіх ліхтарів у місті, що дозволить досягти загальної економії не менше 20%. Про це 9 травня повідомляє пресслужба КМДА. . Уточнюється, що повністю виключати усі ліхтарі ніхто не буде. Завдяки ...

Вражаюче відкриття! Астрономи виявили рекордну за розмірами планету, в понад чотири рази більшу за Землю

четвер, 9 травень 2024, 17:56

Астрономи виявили нову планету, яка має щонайменше пару рекордів. Хоча вчені ще багато чого не знають про цей не такий вже й далекий за космічними мірками світ, відомо, що планета перебуває в зоні населеності своєї зірки, а значить, там може бути вода ...