І знову туалетний папір: У Британії змітають з прилавків товари перед посиленням карантину (фото)

Збільшення кількості хворих Covid-19 викликає занепокоєння уряду Британії.

У Великобританії, де уряд країни запроваджує нові обмеження через зростання захворюваності Covid-19, покупці в супермаркетах запасаються туалетним папером і продуктами. Як повідомляє видання The Sun, британський консорціум роздрібної торгівлі закликав споживачів "робити покупки, як зазвичай", передають Патріоти України.

Директор з продовольства і сталого розвитку Ендрю Опі поінформував, що ланцюжки поставок стали сильніше, ніж будь-коли раніше. "Ми не очікуємо будь-яких проблем з доступністю продуктів харчування або інших товарів в умовах блокування в майбутньому", - підкреслив він.

Такими заявами в країні намагаються стримати ажіотаж, який почався в супермаркетах після повідомлення британського прем'єра Бориса Джонсона у вівторок, 22 вересня, про запровадження в Англії нових карантинних обмежень.

Обмеження передбачають:

  • Закриття пабів і ресторанів рівно о десятій вечора;
  • обов'язкове обслуговування офіціантами, замовляти біля бару повсюдно заборонено;
  • якщо можливо, громадяни повинні працювати з дому.

Карантинні заходи в інших частинах Великобританії - Шотландії, Уельсі та Північній Ірландії - прийматимуть місцева влада. Збільшення кількості хворих Covid-19 викликає занепокоєння уряду Британії. Медичні радники попередили, що якщо захворювання буде поширюватися такими ж темпами, як зараз, до жовтня в країні можуть хворіти до 50 тисяч чоловік в день.

Опалювальний сезон в Україні можуть завершити достроково, названо терміни і причину

вівторок, 19 березень 2024, 11:28

Опалювальний сезон в Україні цього року завершиться наприкінці березня через плюсову температуру повітря. Про це заявив голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов, . "Зазвичай опалювальний сезон закінчується 15 квітня, але цього року, зважаючи на п...

В Україні повернули обов'язкову індексацію зарплат, але підвищення можна не чекати? Всі нюанси

вівторок, 19 березень 2024, 11:26

Для українських роботодавців повернули зобов'язання щороку проводити індексацію зарплат. У 2023 році дія такого правила була припинена, проте 2024-го її відновили. Утім, українцям не доводиться розраховувати на різке підвищення окладів - обов'язковій і...