"Я - господар, можу і відмовити": В Одесі відвідувачку вигнали з кафе через українську мову (відео)

Питання мови нині гостро постає в Україні. Так, черговий скандал на цьому ґрунті вибухнув в Одесі – відвідувачку відмовилися обслуговувати українською мовою в одному із закладів громадського харчування. Про це блогерка повідомила на своїй сторінці у TikТok. Власник кафе також пригрозив вигнати дівчину з кафе, передають Патріоти України.

На відео можна почути, що між відвідувачкою та господарем кафе стався скандал. Причина цього – його спілкування російською мовою. Але замість того, щоб перейти на державну мову, власник вважав за краще вступити в суперечку.

"Я можу і відмовити в обслуговуванні. Я господар кафе", – заявив власник закладу у відповідь на прохання спілкуватися українською мовою. Чоловік відмовився говорити державною мовою, оскільки "він його погано знає". Він заявив, що навчався у російській школі, тому говоритиме російською мовою.

Далі дівчину попросили піти із закладу через те, що він нібито вже закривається. Проте заплющувати очі на цю ситуацію відвідувачка не стала.

Наприкінці ролика блогер показала фото, на якому вона пише заяву, стоячи біля поліцейської машини. У коментарях під відео вона також підтвердила, що заява на цей заклад була нею написана. На кадрах також можна помітити, що меню написано російською мовою. Під відео багато людей підтримали позицію дівчини та засудили поведінку власника закладу.

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...