"Я - людина аполітична": Легендарний чеський спортсмен відмовився повертати Путіну його подарунок

Колишній форвард збірної Чехословаччини та словацький тренер Йозеф Голонка зізнався, що подарунок, який отримав від президента Росії Володимира Путіна, має досі вдома. 2020 року Голонці посол Росії у Словаччині урочисто подарував светр "Нічної хокейної ліги", в якій грає глава Кремля, передають Патріоти України.

Голонка не бачить причин щось робити з презентом, бо переконаний, що не можна змішувати політику зі спортом. "Я аполітична людина. Моя політика полягала в тому, щоб перемагати та радувати публіку. Я добре сховав цю майку вдома. Для мене було великою честю мати можливість спілкуватися з Путіни таким чином", – цитує Голонку cas.sk.

У той же час інший знаменитий чеський хокеїст Домінік Гашек заявив, що будь-яка робота громадянина Чехії в РФ – це підтримка тамтешнього режиму та війни в Україні.

"Маю визнати, що Гашек мене дуже здивував. Цікаво, що Ягр, який є третім найкращим гравцем в історії НХЛ, публічно не коментує цю тему. У мене були і вороги, і друзі серед росіян. Також серед шведів. Ми завжди мирилися на льоду. Але потім ми сіли та пригостили дітей вином", – зазначив Голонка.

Перевірте своє! Названо прізвища, які вказують - ваші предки вели розгульне життя

вівторок, 19 березень 2024, 3:25

Деякі українці отримували родові імена за рисами характеру, професіями чи особливостями зовнішності. Існує перелік українських прізвищ, які давали справжнім ловеласам, передають Патріоти України. На генеалогічному порталі "Рідні" можна дізнатися, які у...

"Крім борделю, ніде не побачите": У Швеції телеведуча назвала українок повіями, і відмовилась вибачатись за свої слова

вівторок, 19 березень 2024, 0:55

Посольство України у Швеції закликало журналістку публічно вибачитися перед українками, на що та відповіла, що їй немає за що вибачатися. . У Швеції журналістка Елаф Алі під час ефіру розважальної програми "IFS — invandrare för svenskar" на національн...