"Я бажаю вам миру та домовитися між собою": Що актор Андрій Мягков говорив про Україну (відео)

Актор у березні 2014-го року публічно виступив проти агресивної політики Кремля щодо України.

18 лютого на 83 році життя помер Андрій Мягков - актор театру та кіно, виконавець ролі Жені Лукашина в популярній радянської комедії "Іронія долі, або З легкою парою" режисера Ельдара Рязанова. З огляду на анексію Криму та війну на сході України, з появою подібних новин користувачі мережі часто задаються питанням, що той чи інший артист говорив про Україну, чи підтримував агресивну політику російської влади. У день смерті Андрія Мягкова ЗМІ згадали телефонну розмову актора з українськими журналістами, яка сталася в 2014 році, передають Патріоти України.

Звершивши акторську кар'єру в 2013 році, Андрій Мягков вів доволі закритий спосіб життя і практично не залишав свою підмосковну дачу. Він рідко спілкувався з пресою і також рідко з'являвся на публіці. У ЗМІ часто згадують фотографію Мягкова з Володимиром Путіним - артист театру та кіно тисне руку президенту РФ після вручення "Ордену дружби" в грудні 2013 року.

При цьому вже в березні 2014-го стало відомо, що Мягков публічно виступив проти агресивної політики Кремля щодо України, і разом з Ельдаром Рязановим, Олегом Басилашвілі, Лією Ахеджаковою, Андрієм Макаревичем, Михайлом Жванецьким та іншими артистами підписав лист культурних діячів РФ на підтримку України.

У тому ж місяці, в розпал Революції гідності на Майдані в Києві, Андрій Мягков передав українцям слова підтримки і побажав миру. "Я бажаю всім українцям тільки миру. Для цього потрібна воля, розум, витримка і любов до ближнього свого, - зазначив артист в ефірі ТСН. - Я бажаю, і навіть прошу. Благаю забути чвари і все вирішити мирним шляхом. Благаю".

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...